استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران:

تفكر معماری زمینه ساز دستیابی به دولت الكترونیك است

تفكر معماری زمینه ساز دستیابی به دولت الكترونیك است فیكس سرور: شیراز- استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران اظهار داشت: مسیر دستیابی به دولت الكترونیك مكانیز م ها و سازوكار ها و پیش نیاز هایی دارد كه همچون مهم ترین آنها كه موجب رونق در كسب و كار میگردد و برای اقتصاد دیجیتالی باز كاربرد دارد، تفكر معماری سازمانی است و باید جدی گرفته شود.


فریدون شمس كه برای شركت درهمایش ملی پیشرفت های معماری سازمانی در دانشگاه صنعتی شیراز حضور یافته است، پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: برمبنای آمار موجود در سطح جهانی مسیر دستیابی به دولت الكترونیك از معماری سازمانی می گذرد.
وی افزود: برای نمونه كره جنوبی كه رتبه اول را در تحقق دولت الكترونیك دارد همچون كشور هایی است كه در حوزه معماری سازمانی سرمایه گذاری هنگفتی كرده است.
شمس اضافه كرد: رابطه مشخصی بین رتبه معماری سازمانی و توجه به آن و رتبه دولت الكترونیك در جهان مشاهده میگردد و در ایران نیازمند توجه بیشتر به امر سرمایه گذاری و پژوهش در این حوزه هستیم.
استاد دانشگاه شهید بهشتی عنوان كرد: اگر می خواهیم به دولت الكترونیك و ارتقای آن فكر نماییم، ابتدا باید به ساز و كارهای آن بیندیشیم چراكه دسترسی به دولت الكترونیك با معجزه و به صورت یك شبه تحقق نخواهد یافت.
شمس افزود: متاسفانه در كشور ما به تفكر معماری سازمانی آنچنان كه باید و شاید توجه نمی گردد و اگر هم كسانی به این سوژه اهمیت می دهند انتظارات و توقعاتشان در حد بضاعت و توانمندی هایشان نیست.
وی در قیاس ایران با كشور های توسعه یافته عنوان كرد: ما در حال برداشتن گام های ابتدایی هستیم و جای كار بسیاری داریم؛ البته نحوه رشد و توسعه نیازمند سرمایه گذاری بر نیروی انسانی است؛ از همین رو در حوزه دانشی سعی كردیم در دانشگاه های كشور از یك آزمایشگاه و یك دانشگاه آغاز نماییم و كار را توسعه دهیم كه خوشبختانه امروز افزون بر دانشگاه شهید بهشتی تهران، در هفت دانشگاه در كشور سوژه معماری سازمانی مطرح گردیده است.
پدر علم معماری سازمانی در ایران بیان داشت: دانشگاه صنعتی شیراز پس از دانشگاه شهید بهشتی كارشناسی ارشد این رشته را تاسیس كرده است و بزودی دانشگاه های فردوسی، یزد و گیلان باز به این جمع می پیوندند.
وی اظهار داشت: مهم ترین جایگاهی كه تفكر توسعه سازمانی را باید در آن ترویج داد در درجه اول دانشگاه ها هستند؛ چراكه تولید علم به ایجاد آگاهی در سطح مدیران و بعد اجرای پروژه های صنعتی و سازمانی می انجامد و می تواند بسیار كمك كننده باشد.
شمس با اشاره به اینكه برنامه معماری سازمانی درحال حاضر در كشور كلید خورده است، اضافه كرد: البته در این زمینه مشكلاتی هست و كندی هایی باز در راه وجود دارد اما نقشه راهی كه در نظر گرفته شده درست، كاملاً شفاف و اثربخش است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران اضافه كرد: گاه به علت مشكلاتی همچون نبود بودجه و عدم آگاهی مدیران آنچنان كه باید و شاید به اهمیت سوژه خوب پی برده نمی گردد اما خوشبختانه دولت و صنعت ما به سرمایه گذاری علاقه مند است و اخیراً پروژه های خوبی در حوزه های مختلف باز اجرا شده است.
وی افزود: در مخابرات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، سازمان فناوری اطلاعات، شركت مپنا و عن قریب در وزارت مسكن و شهرسازی پروژه هایی انجام و تعریف شده و مقرر است كاری را شروع نماییم تا معماری سازمانی در همه حوزه ها وارد شود.
پدر علم توسعه سازمانی در ایران با اشاره به اینكه توجه و سرمایه گذاری و این خواست در دستگاه ها وجود دارد، بیان داشت: امكان دارد طرح ها به علت محدودیت منابع به كندی پیش رود اما هم صنعت هم سازمان های دولتی نیازمند به توسعه سازمانی هستند.
دومین همایش ملی معماری سازمانی به مدت دو روز در محور های تحول دیجیتالی، مهندسی سرویس هوش مجازی و داده كاوی، معماری دولت الكترونیكی رهیافت های نوین معماری سازمانی، دستاورد ها و نتایج معماری سازمانی، مهندسی سازمان و فرآیندهای كسب و كار معماری سازمانی و چارچوب ها و مدلهای مرجع، طراحی پیاده سازی، ارزیابی و نگهداشت معماری سازمانی برگزار می گردد.
نخستین دوره این همایش در سال 1396 در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار گردید و مقصد بعدی این همایش در سال 1398 دانشگاه صنعتی شریف خواهد بود.
معماری سازمانی یا Enterprise architecture نگاهی جامع و یكپارچه است كه جنبه ها و عناصر مختلف سازمان را با نگاه مهندسی تفكیك و تحلیل می كند و شامل محموعه مستندات، مدلها، استاندارد ها و اقدامات اجرایی برای تحول از وضع موجود به وضعیت مطلوب با محوریت فناوری اطلاعات است كه در قالب یك طرح مشخص اجرا شده و سپس به صورت مداوم توسعه می یابد و به روز رسانی میگردد.
7375 /1876


1397/08/25
18:49:34
5.0 / 5
4555
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین