دانشمند ایرانی یک سیگنال رادیویی مرموز را در خوشه ستاره ای باستانی کشف کرد

دانشمند ایرانی یک سیگنال رادیویی مرموز را در خوشه ستاره ای باستانی کشف کرد فیکس سرور: ستاره شناسان استرالیایی با همکاری دکتر «آرش بهرامیان» دانشمند ایرانی، بیش از 450 ساعت زمان را به رصد یک خوشه ستاره ای باستانی اختصاص دادند و یک سیگنال رادیویی مرموز را کشف کردند.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا، ستاره شناسان حساس ترین عکس رادیویی را از یک خوشه ستاره ای باستانی ارایه داده اند و یک سیگنال رادیویی را در مرکز آن کشف کرده اند.
به نقل از اسکای نیوز، این عکس مربوط به دومین خوشه کروی درخشان در آسمان شب است که با نام «۴۷ توکانا»(۴۷Tucanae) شناخته می شود.
دکتر «آرش بهرامیان» ستاره شناس «مرکز بین المللی تحقیقات نجوم رادیویی»(ICRAR) در استرالیا توضیح داد: خوشه های ستاره ای، یادگاری های باستانی از کیهان اولیه و گوی های بسیار قدیمی و غول پیکر از ستاره هایی هستند که در اطراف کهکشان راه شیری می بینیم. آنها فوق العاده متراکم هستند و ده ها هزار تا میلیونها ستاره را شامل می شوند که در یک کُره در کنار هم قرار گرفته اند. عکس ما، ۴۷ توکانا را نشان میدهد که یکی از پرجرم ترین خوشه های کروی در کهکشان است و بیش از یک میلیون ستاره و یک هسته بسیار درخشان و بسیار متراکم دارد.
این عکس که بدنبال بیش از ۴۵۰ ساعت رصد کردن با «آرایه فشرده تلسکوپ استرالیا»(ATCA) بوجود آمد، عمیق ترین و حساس ترین عکس رادیویی بشمار می رود که تا حالا ازطریق یک تلسکوپ رادیویی استرالیا به دست آمده است.
امواج رادیویی انتشار یافته از اجرام آسمانی مانند سیاره ها و ستاره ها، مثل نور در فضا حرکت می کنند و تلسکوپ های رادیویی می توانند به ردیابی آنها بپردازند. سپس، ستاره شناسان می توانند این سیگنال ها را به تصاویر رادیویی تبدیل کنند.
خوشه ۴۷ توکانا برای نخستین بار در دهه ۱۷۰۰ لیست بندی شد و با چشم غیرمسلح قابل دیدن است. دیدن جزییات خوشه ۴۷ توکانا به ستاره شناسان امکان داد تا سیگنال ضعیفی را که پیش تر شناسایی نشده بود، در مرکز آن کشف کنند.
دکتر «الساندرو پادوانو»(Alessandro Paduano) از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: دو دلیل احتمالی برای حضور این سیگنال وجود دارد. نخستین دلیل این است که این خوشه یک سیاه چاله دارد که کشف بسیار مهمی خواهد بود و دوم این که یک تپ اختر در آن وجود دارد. وجود یک تپ اختر در این فاصله نزدیک به مرکز خوشه نیز از نظر علمی یک کشف جالب بشمار می رود برای اینکه می توان از آن برای جست وجوی یک سیاه چاله مرکزی بهره برد که هنوز کشف نشده است.



1402/10/26
13:46:43
0.0 / 5
248
تگهای خبر: پژوهش , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین