چین می خواهد تا سال 2030 خاک مریخ را بازیابی کند

چین می خواهد تا سال 2030 خاک مریخ را بازیابی کند به گزارش فیکس سرور، کشور چین سالها است که درحال کوشش برای کاوش در ماه و مریخ است و طی مأموریت هایی موفق به کاوش ماه و آوردن خاک ماه به زمین شده است. حال این کشور اظهار کرده تا سال ۲۰۳۰ خاک مریخ را هم بازیابی خواهد نمود.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از چاینادیلی، مأموریت رباتیک چانگ ای ۵ چین زمانی که نمونه هایی از سطح ماه را در سال ۲۰۲۰ به زمین رساند، تاریخ فضایی چین را متحول کرد و الان، دانشمندان فضایی چینی به یک جرم آسمانی دیگر یعنی سیاره مریخ چشم دوخته اند.
به قول «وو یان هوا»(Wu Yanhua) طراح ارشد برنامه های اکتشاف اعماق فضای چین، این کشور می خواهد خاک مریخ را در حدود سال ۲۰۳۰ به زمین بازگرداند. نام این مأموریت تیان ون ۳ است و سومین مأموریت در برنامه اکتشاف بین سیاره ای چین خواهد بود.
وو اظهار داشت که کاوشگر رباتیک تیان ون ۳ دارای چهار جزء شامل یک فرودگر، یک صعود کننده، یک مدارگرد و یک ماژول ورود مجدد خواهد بود و در دو پرواز توسط موشک حامل سنگین باربری لانگ مارچ ۵ از مرکز پرتاب فضایی ونچانگ در استان هاینان پرتاب خواهد شد.
این سطح نشین و فرودگر مسیر انتقال زمین به مریخ را طی می کنند و پیش از ورود به مدار مریخ مانورهای تصحیح مداری را انجام می دهند و بعد از آن فرود نرمی را انجام می دهند. در همین حال مدارگرد و ماژول ورود مجدد همان مسیر را برای رسیدن به مدار مریخ دنبال می کنند و بعد از آن به دور مریخ پرواز می کنند تا سیگنال ها را ارسال نمایند و منتظر نمونه ها بمانند.
هنگامی که نمونه ها جمع آوری شوند، در یک ظرف فلزی وکیوم شده بسته بندی می شوند، موتورهای صعود کننده آنرا در مدار قرار می دهند و به ماژول ورود مجدد متصل می شوند، نمونه ها را منتقل و باز می کنند. بعد از آن، مدارگرد و ماژول ورود مجدد درحال گردش مدار مریخ را ترک کرده و به مدار زمین باز می گردد.
اگر همه چیز مطابق برنامه پیش برود، این نمونه ها می توانند نخستین نمونه هایی باشند که از مریخ به زمین بازگردانده می شوند که این امر به دانشمندان کمک می کنند تا به دنبال آثاری از حیات در مریخ بگردند، در رابطه با زمین شناسی و ساختارهای درونی این سیاره بیشتر بیاموزند و چرخه های جوی آنرا درک کنند.
وو افزود که همه اینها به محققان اجازه می دهد تا دانش خویش را در مورد ایجاد و تکامل مریخ گسترش دهند.
چین نخستین برنامه مریخ خویش را با نام تیان ون ۱ در ژوئیه ۲۰۲۰ پرتاب کرد. این نخستین تلاش مستقل اکتشاف بین سیاره ای این کشور بود.
تیان ون ۱ در ماه مه ۲۰۲۱ بر سطح مریخ فرود آمد و سپس مریخ نوردی به نام ژورانگ را برای انجام کارهای علمی رها کرد. ژورانگ مسافتی حدود ۱۹۲۱ متر را در مریخ طی کرده است اما هم اکنون خاموش است.
در ۱۰ فوریه، مأموریت تیان ون ۱ چین - نخستین مأموریت بین سیاره ای این کشور - دومین سالگرد خویش را در مدار مریخ جشن گرفت. اما به نظر می آید یکی از بخش های اصلی این مأموریت یعنی مریخ نورد ژورانگ، متوقف شده است و عکسی هم از وضعیت ساکن آن وجود دارد.
ژورانگ در ماه مه ۲۰۲۲ وارد خواب زمستانی برنامه ریزی شده شد تا از زمستان تاریک و سرد مریخ بیرون برود، چونکه این مریخ نورد برای تأمین انرژی و گرما به انرژی خورشیدی متکی است. کنترل کننده های آن در اداره ملی فضایی چین(CNSA) پیشبینی می کردند که در ماه دسامبر با بازگشت نور در بهار مریخ بیدار شود، اما آژانس هنوز هیچ بروزرسانی در رابطه با ژورانگ عرضه نکرده است.
ژورانگ، که بخشی از مأموریت مریخی تیان ون ۱ چین است، در مه ۲۰۲۱ در «یوتوپیا پلانیتیا»(Utopia Planitia) فرود آمد. این مریخ نورد در ماه مه ۲۰۲۲ وارد حالت خاموش شد. قرار بود در دسامبر سال گذشته، در زمان اعتدال بهاری شمالی مریخ، زمانی که دما و شرایط روشنایی برای این وسیله نقلیه خورشیدی مساعدتر بود، به صورت مستقل فعالیت خویش را از سر بگیرد اما این اتفاق نیفتاده است.
چین در رابطه با وضعیت ژورانگ اظهار نظری نکرده است، اما تصاویر مدارگرد شناسایی مریخ ناسا(MRO) ثابت می کند که مریخ نورد برای مدتی ثابت مانده است.
ژورانگ ابزارهای فعالی برای تمیز کردن آرایه های خورشیدی خود دارد، اما دوره عدم فعالیت آن در منطقه ای که مستعد طوفان های گرد و غبار است ظاهراً بر توانایی آن در تولید برق و حفظ گرما تاثیر گذاشته است. ژورانگ مانند سایر مریخ نوردها همچون کاوشگر ماه یوتو چین، واحد گرمکن رادیوایزوتوپی ندارد، اما در عوض دارای یک جفت «پنجره» است که به ماده شیمیایی به نام n-undecane اجازه می دهد انرژی گرمایی را ذخیره کند.
گرچه مریخ نورد ژورانگ برای یک مأموریت سه ماهه طراحی شده بود، اما این مریخ نورد عملکرد خوبی داشت و توانست بیشتر از زمان مدنظر محققان در مریخ کاوش کند که این مورد محققان را شگفت زده کرد. تیان ون-۱ هفت محموله علمی با خود دارد که شامل دوربین هایی با وضوح متوسط و بالا برای نقشه برداری از مناطق بزرگ مریخ و عکسبرداری از سطح این سیاره است. علاوه بر آن رادار کاوش زیرسطحی MOSIR و رادار صوتی به جستجوی یخ در زیر سطح سیاره سرخ می پردازند. اهدافی که مورد کاوش قرار می گیرند شامل دهانه های برخوردی، آتشفشان ها و دره ها است. تیان ون-۱ با خود یک طیف سنج کانی شناسی هم دارد که با آن ترکیبات سطح سیاره سرخ را مورد بررسی قرار می دهد. داده های به دست آمده از تیان ون-۱ برای برنامه ریزی مأموریت های آینده به مریخ هم مورد استفاده قرار می گیرد که همچون آنها میتوان به مأموریت بازگرداندن نمونه از مریخ در سال ۲۰۲۸ اشاره نمود.
به قول وو، تیان ون ۲، یک مأموریت رباتیک برای بازیابی نمونه ها از یک سیارک، مقرر است در حدود سال ۲۰۲۵ پرتاب شود و انتظار می رود که با نمونه هایی در حدود سال ۲۰۲۷ به زمین بازگردد.
وو اظهار داشت که در توسعه دیگری، چین همینطور درحال برنامه ریزی یک تمرین دفاع از سیارک است که شامل استفاده از یک فضاپیمای پرسرعت برای برخورد بسیار سریع و جنبشی بر روی یک سیارک نزدیک به قطر حدود ۵۰ متر است. او اظهار داشت که این فناوری می تواند یک سیارک بالقوه خطرناک را منحرف کند و آنرا در مسیری متفاوت قرار دهد و آنرا از مسیر مداری زمین دور کند.




منبع:

1402/02/10
12:10:31
0.0 / 5
318
تگهای خبر: دانش , طراحی , فناوری , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین