معاون وزیر ارتباطات تاكید كرد

دسترسی ۲۰ میلیون خانوار به فیبر نوری تا سال ۱۴۰۴

دسترسی ۲۰ میلیون خانوار به فیبر نوری تا سال ۱۴۰۴ به گزارش فیکس سرور برپایه مصوبه شورایعالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب و کارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت برثانیه به پهن باند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و ۵ میلیون کسب و کار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل بگیرد.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا، هم اکنون، انواع سرویسهای موجود اینترنت در ایران، به علت داشتن خصوصیت های متمایز از هم، برای کاربران با شرایط مکانی و موقعیتی متفاوت عرضه می شود. طبق آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تا آخر سه ماهه دوم سال ۱۴۰۰، مشترکان خانگی و تجاری ارتباطات پهن باند ثابت، ۱۰ میلیون و ۶۶۱ هزار و ۲۴۸ نفر را شامل می شود. این در شرایطی است که در کنار سرویسهای اینترنت ثابت، اینترنت همراه است که در سالهای گذشته در مقایسه با اینترنت ثابت، رشد بیش تری داشته و در مواردی حتی سرعت بیش تری عرضه می دهد.
درواقع، شرکتهای عرضه دهنده اینترنت ثابت هم اکنون گرفتار مشکلاتی هستند که سبب شده تمایل کاربران به استفاده از اینترنت موبایل بیشتر از اینترنت ثابت خانگی باشد و این مورد نه تنها باعث از دست رفتن مشتریان شرکتهای FCP می شود، بلکه به اعتقاد مسئولان حوزه ارتباطات در درازمدت، روند توسعه را کند می کند. هم اکنون مسئولان حوزه ارتباطات متفق القول معتقدند یکی از پایین ترین شاخصه های ارتباطی در حوزه اینترنت ثابت است که این مورد باید تغییر کند.
مردم به دنبال کیفیت حداکثری هستند
به اعتقاد مسئولان و کارشناسان حوزه، در اینترنت ثابت یک عقب افتادگی داریم که علت های متفاوتی دارد و یکی از علت ها این است که سرمایه گذاری در بخش اینترنت ثابت به علت سیاست های قیمتی به شدت کاهش پیدا کرده و اینکه FCPها سرمایه گذاری نمی کنند و برخی ریزش مشتری و برخی کاهش درآمد و برنامه خروج از بازار دارند. از طرفی تاکید مسئولان به ضرورت افزایش کیفیت خدمات اینترنتی است و اینکه مردم به دنبال کیفیت حداکثری هستند و بنابراین لازم است اپراتورهای ثابت با سرمایه گذاری هایی که انجام می دهند، آنچه مورد نظر مردم است را تأمین می کنند؛ چونکه برای کاربران، مهم ترین مبحث سرعت است و اینکه بتوان با سرمایه گذاری هایی که انجام می شود، سرعت مناسبی را عرضه داد.
از زمان شروع دولت سیزدهم هم عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - به مبحث توسعه اینترنت ثابت تاکید کرده است. او در این حوزه اظهار نمود: اولین راهبرد، توسعه دسترسی به شبکه پرسرعت داخلی تا دورافتاده ترین نقاط کشور خواهد بود. به صورت طبیعی و مثل سایر کشورهای پیشرفته در حوزه ارتباطات، اولویت ما در توسعه دسترسی ارتباطی شبکه ثابت است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تکیه بر لزوم تغییر موازنه شبکه ارتباطی کشور از ارتباطات سیار به ارتباطات ثابت، تصریح کرد: متاسفانه ریل گذاری ارتباطی در یک دهه اخیر به سمتی پیش رفته که کفه ترازوی توسعه شبکه همراه سنگین تر از شبکه ثابت بوده است. برای توسعه ارتباطات ثابت و دسترسی عموم مردم در سرتاسر کشور به شبکه امن، پایدار، پرسرعت و ارزان باید یک عزم و اراده ملی شکل بگیرد و نهضت فیبرکشی در کشور راه بیفتد.
دسترسی ۸۰ درصد خانوارها به پهن باند ثابت تا سال ۱۴۰۴
در این راستا به نقل از رگولاتوری، صادق عباسی شاهکوه - رئیس این سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در نشست بررسی چالش های حوزه ارتباطات ثابت با دارندگان پروانه FCP، با اشاره به اینکه برپایه مصوبه شورایعالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ بایستی ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب و کارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت برثانیه به پهن باند ثابت دسترسی داشته باشند، اظهار داشت: بر این مبنا، دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و ۵ میلیون کسب و کار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل بگیرد، البته بخشی از دسترسی هم از راه شبکه بی سیم قابل پوشش است.
وی ضمن اشاره به تعداد بازیگران حوزه ارائه اینترنت پهن باند در کشور اضافه کرد: برنامه ریزی و راهبری توسعه زیرساخت های ارتباطی پر سرعت و باکیفیت پهن باند ثابت با تکیه بر بستر فیبر نوری (FTTX) نیازمند برنامه مدون با پیشبینی موانع و الزامات آن است و هم اکنون رگولاتوری تلاش می کند کلیات این برنامه را با مشارکت و جمع بندی نظرات بازیگران اصلی این حوزه تدوین کند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: اولویت اصلی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه ارتباطات ثابت بر بستر فیبر نوری و ارتقای کیفیت شبکه سیار کشور است و توسعه هر دو حوزه کاملاً به هم مرتبط می باشد و درصورتیکه ارتباطات پهن باند ثابت توسعه پیدا نکند، حوزه ارتباطات سیار هم در آینده ای نزدیک گرفتار بحران می شود. در واقع با توسعه بخش ارتباطات ثابت، تمامی حوزه ICT رشد می کند.
عدم تمایل به سرمایه گذاری، مانع مهم توسعه
عباسی شاهکوه عدم تمایل به سرمایه گذاری در بخش را یکی از موانع توسعه عنوان نمود و اظهار داشت: هم اکنون هزینه سرمایه گذاری در بخش ICT ارزی است در صورتی که درآمد این حوزه به ریال است ضمن آنکه با ثابت ماندن تعرفه در چند سال گذشته، باوجود افزایش هزینه ها در سایر بخشها، روند درآمد، کاهشی بوده است. بایستی حجم سرمایه گذاری لازم برای توسعه حوزه ثابت را برآورد و با تمهیداتی همچون معافیت های مالیاتی، سوبسید در سهم اپراتورها در پروانه CNSP (پروانه همگرای شبکه و خدمات ارتباطی) و... فضای مطلوب را برای سرمایه گذاری فراهم نماییم.
وی تعامل با سایر نهادها همچون وزارت نیرو و شهرداری ها را یکی دیگر از اولویت های پیش روی این سازمان برای رفع موانع سرمایه گذاری بیان کرد و اظهار داشت: در این حوزه طی چند سال قبل اقدامات مختلفی انجام شده که هنوز به نتیجه نرسیده است. ما به دنبال آن هستیم که با ایجاد پشتوانه قانونی بتوانیم در اختیار گذاشتن منابع موجود را تسهیل نماییم و در این راه به کمک دولت و مجلس نیاز داریم.
همینطور در این جلسه مدیران عامل اپراتورهای دارای پروانه شبکه ارتباطات ثابت (FCP)، وضع موجود و موانع و چالش های پیش رو برای توسعه در این عرصه را تشریح کردند. انحصار مخابرات بر امکانات زیرساختی، ثابت ماندن تعرفه خدمات ICT علیرغم افزایش هزینه های فضا، برق، نیروی انسانی، بالابودن تعرفه های ارائه خدمات در شهرداری ها، عدم توجیه سرمایه گذاری و بازدهی در این بخش برای صاحبان سرمایه، بالابودن هزینه های مودم در دسترسی به تکنولوژی VDSL بعضی از مهم ترین چالش هایی بود که دارندگان پروانه به آن اشاره کردند.
تدوین برنامه ملی توسعه پهن باند، بازبینی در تعهدات پیشبینی شده اپراتورها در پروانه هایشان متناسب با تغییر شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور، رایزنی با شهرداری ها برای رفع موانع استفاده از منابع شهری، مشارکت موثر در تدوین طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی با در نظر گرفتن اقتصاد بخش ICT، متناسب کردن تعرفه حوزه ارتباطات ثابت و سیار، بازبینی در بعضی مصوبات کمیسیون در استفاده از فرکانس و حق السهم اپراتورها، انجام مطالعات صدمه شناسی وضعیت موجود، آزادسازی تعرفه ها و بازبینی در ساختار تعرفه در زنجیره ارتباط بین اپراتورهای FCP و شرکت مخابرات ایران و... همچون راهکارهای بود که دارندگان پروانه FCP در این جلسه مطرح نمودند.




منبع:

1400/09/10
19:50:11
0.0 / 5
572
تگهای خبر: اپراتور , ارتباطات , اینترنت , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین