در موارد نادری مشاهده شده؛

كووید-۱۹ می تواند موجب فلج كودكان شود

كووید-۱۹ می تواند موجب فلج كودكان شود فیکس سرور: محققانˮ دانشگاه منچسترˮ انگلیس در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند بیماری ˮ کووید-19ˮ در بعضی موارد نادر می تواند سبب فلج کامل کودکان شود؛ چونکه ویروس کرونا می تواند طناب نخاعی را آلوده کند.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، مطالعه اخیر پژوهشگران انگلیسی نشان داده در موارد بسیار نادر ویروس کرونا می تواند موجب فلج کودکان شود.
در این مطالعه پژوهشگران دانشگاه منچستر علایم عصبی و برخی علایم غیر معمول را در ۳۸ بیمار زیر ۱۸ سال مبتلا به کووید-۱۹ بررسی کردند.
قبل از این مشخص شده بود که کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در بیماران بالغ موجب بروز مشکلات عصبی همچون هذیان و سکته مغزی می شود اما تحقیقات علمی بسیار کمی در مورد نتایج عصبی کووید-۱۹ در کودکان انجام شده است.
در این مطالعه پژوهشگران در مجموع ۳۸ کودک مبتلا به ویروس کرونا که در هشت کشور مختلف در بیمارستان بستری شده بودند را ارزیابی کردند.
این گروه از بیماران بعد از فراخوان جهانی "انجمن پرتوشناسی اعصاب اطفال آمریکا" (American Society of Pediatric Neuroradiology) در خصوص شناسایی "موارد غیرمعمول کووید-۱۹ در کودکان" شناسایی شدند.
از ۳۸ کودک مورد بررسی قرار گرفته در این مطالعه، سیزده نفر از فرانسه، هشت نفر از انگلیس، پنج نفر از ایالات متحده، چهار نفر از برزیل، چهار نفر از آرژانتین، دو نفر از هند، یک نفر از پرو و یک نفر از عربستان سعودی بودند.
همه این بیماران بعد از ظهور علائمی مانند تب و مشکلاتی در حرکات اندام و اختلال در عملکرد شناختی تحت اسکن ام.آر.آی قرار گرفتند.
هشت کودک هیچ علایم تنفسی مانند تنگی نفس یا سرفه که با بیماری کووید-۱۹ مرتبط می باشد، نداشتند. چهار کودک مورد بررسی قرار گرفته در این مطالعه بعد از مبتلاشدن به کووید-۱۹ به سبب حساس و ضعیف شدن بدنشان و قرار گرفتن در معرض عفونت هایی مانند سل و استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین در گذشتند و دو کودک دیگر نیز بعد از آنکه ویروس به طناب نخاعی آنها رسید و سبب ایجاد التهاب در بدنشان شد، فلج شدند.
یکی از این کودکان نیز به فلج چهار اندام مبتلا شد و در تنفس نیز مشکل داشت، بنا بر این تنفس آن بوسیله تراکستومی که به دستگاه ونتیلاتور متصل بود، صورت می گرفت. نای بُری (Tracheostomy) که نای شِکافی (tracheostomy) هم نامیده می شود در پزشکی به یک عمل جراحی گفته می شود که طی آن نای در قسمت زیر گلو٬ برش داده می شود. تراکستومی بطور عمده برای ایجاد راه تنفسی بغیر از مجرای عادی آن(بینی و دهان) ایجاد می شود. تغذیه این کودک نیز توسط لوله گاستروستومی انجام می شد.
کودک دوم نیز مشکلاتی در تنفس داشت و بنا بر این بوسیله تراکستومی که به دستگاه ونتیلاتور متصل بود، نفس می کشید و برای تغذیه نیز پزشکان لوله ای در معده او گذاشته بودند.
آنها به وضعیتی به نام نوروپاتی اتونومیک (Dysautonomia) گرفتار شده بودند که این مساله سبب عملکرد غیر منظم در ضربان قلب، فشار خون، تنفس، مثانه و تغییراتی در دما می شد. در نوروپاتی اتونومیک وقتی اعصاب متشکل از سیستم عصبی غیرارادی مجروح یا لطمه دیده باشد، عوارض شناخته شده ای رخ می دهد. سیستم عصبی غیرارادی مسئول کنترل ضربان قلب، فشار خون، گردش خون، عرق، هضم، واکنش جنسی، روده و مثانه تابع و پاسخ غیرارادی است. نوروپاتی اتونومیک ممکنست در خیلی از ارگان های بدن تأثیر بگذارد. وقتی این مطالعه در مجله"The Lancet Child & Adolescent Health" انتشار یافت، سی و دو نفر از این کودکان کاملا بهبود یافتند و شش نفر نیز در حال بهبودی بودند.
در تحقیقات قبلی ثابت شده بود که ویروس می تواند از سد خونی مغزی عبور کرده و به اندام بدن حمله کند و بوسیله بینی به مغز برسد. پروفسور "استاوروس استیواروس" (Stavros Stivaros) نویسنده این مطالعه اظهار داشت: با بررسی کودکانی که به کووید-۱۹ مبتلا بودند می توان دریافت که ظهور عوارض عصبی ناشی از این بیماری در کودکان امری بسیار نادر است. اما نکته مهم تشخیص بیماری کووید-۱۹ در کودکان است؛ چونکه بعضی از کودکان علایم معمول در رابطه با کرونا که مشکلات تنفسی است را ندارند. باید بدانید که بیشتر کودکان مبتلا به بیماری عصبی ناشی از بیماری کووید-۱۹ وضعیتشان پس از مدتی بهبود خواهد یافت، اما این را هم باید گفت مبتلاشدن به بیماری عصبی ناشی از کروناویروس به ندرت در کودکانی که قبلاً سالم بوده اند اتفاق می افتد. تعداد کمی از این کودکان که قبلاً سالم بودند، بطور مستقیم بوسیله کووید-۱۹ یا از افزایش حساسیت بدن آنها نسبت به سایر عفونت ها جان خودرا از دست داده اند و بعضی از آنها نیز به سبب تأخیر بدنشان در پاسخ به کووید-۱۹، گرفتار عوارض عصبی می شوند.




منبع:

1399/09/28
15:29:27
5.0 / 5
1037
تگهای خبر: پژوهش , دانش , دانشگاه , دستگاه
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین