سلول های ایمنی چگونه از خود در مقابل تومور سرطانی محافظت می كنند؟

سلول های ایمنی چگونه از خود در مقابل تومور سرطانی محافظت می كنند؟ به گزارش فیكس سرور پژوهشگران حوزه سرطان در مطالعه اخیرشان دریافته اند كه چگونه سلول های ایمنی بدن از خودشان در مقابل كشته شدن جلوگیری می كنند.


به گزارش فیكس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهشگران "مركز سرطان پیتر مك كالوم"(Peter MacCallum Cancer Centre) استرالیا به تازگی با همكاری پژوهشگران "كالج دانشگاهی لندن"(UCL) دریافته اند سیستم ایمنی بدن انسان بسیار از خودشان در مقابل تومورهای سرطانی محافظت می كنند. پژوهشگران اظهار كرده اند ما باید از سیستم ایمنی بدن خود تشكر نماییم، چونكه آنها همیشه هوشیار هستند تا از ما در مقابل سرطان و عفونت ها محافظت كنند. اما دقیقاً اینكه چگونه سلول های ایمنی بدن هنگام حمله مهاجمان از خود محافظت می كنند موضوعی است كه پژوهشگران طی این مطالعه به بررسی آن پرداخته اند.
محققان حالا دریافته اند كه سلول های ایمنی یك محافظ محكم در اطراف خود ایجاد می كنند و این مورد سبب می شود تا تومورهای سرطانی نتوانند وارد آنها شوند. این كشف می تواند به توسعه درمان های جدید سرطان منجر شود.
لنفوسیت های تی كشنده(CTLs) نوعی سلول ایمنی است كه سلول هایی را كه سرطانی، آلوده یا صدمه دیده هستند مورد هدف قرار می دهد. آنها بعد از چسبیدن به هدف، از پروتئینی به نام "پرفورین"(perforin) استفاده می نمایند كه این پروتئین لنفوسیت های تی كشنده را به غشای خارجی سلول هدایت می كند. اگر این لایه محافظ كه سلول های ایمنی اطراف خود تشكیل داده اند، به خطر بیافتد، مولكول های سمی می توانند وارد سلول شده و آنها را از بین ببرند.
اما یك راز دیرینه در نحوه عملكرد آن وجود دارد چونكه اگر همیشه اینگونه پیش رود، لنفوسیت های تی كشنده همیشه باید قربانی شود اما این در شرایطی است كه همیشه عكس این مورد رخ می دهد و آنها پیروز می شوند.
طی این مطالعه دانشمندان تصمیم گرفتند به بررسی این مورد بپردازند. پژوهشگران این مطالعه بعد از چند بررسی اظهار كرده اند به نظر می آید پاسخ در غشای بیرونی است.
نه تنها غشای لنفوسیت های تی كشنده از سلول های هدف متراكم تر هستند، بلكه بعضی از مولكول های چربی كه آنها را می سازند بار منفی دارند. این امر به آنها امكان می دهد پروتئین های پرفورین را ذخیره كنند تا آنها از لنفوسیت ها در مقابل صدمه جلوگیری نمایند.
"ایلیا واسكوبونیك"(Ilia Voskoboinik)، نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: تمام سلول های بدن ما توسط غشایی ساخته شده كه از میلیون ها مولكول لیپید ریز تشكیل شده است. ما دریافتیم كه لیپیدها در غشاهای لنفوسیت های تی كشنده در مقایسه با سلول هایی كه قصد كشتن آنها را دارند محكم تر هستند. هرچه چربی ها چگال تر باشند، قابلیت نفوذناپذیری غشا نسبت به عمل پرفورین افزایش می یابد.
سلول T سمی یا لنفوسیت T سمی یا سلول T كشنده یا سلول CD۸+ T یا لنفوسیت های تی كشنده(cytotoxic T cell یا killer T cell یا Tc cells) یكی از انواع لنفوسیت تی و نوعی گلبول سفید است كه سلول های سرطانی، سلول هایی كه آلوده شدند(مخصوصاً به وسیله ویروس)، یا سلول هایی كه به شكلی دیگر صدمه دیده اند را می كشد.
محققان جهت بررسی این مكانیسم لیپیدهای غشاهای لنفوسیت های تی كشنده را به صورت مصنوعی مختل كردند و دریافتند این سلول های ایمنی بخشی از مقاومت خویش را در مقابل پرفورین از دست دادند. این تیم می گوید كه بعضی از سلول های سرطانی امكان دارد غشاهای خویش را بعنوان یك مكانیسم دفاعی سخت كنند و خنثی كردن این امر به صورت بالقوه می تواند به توسعه درمان های جدید ضد سرطان منجر شود.
"جس رود اشمیت"(Jesse Rudd-Schmidt) یكی از پژوهشگران این مطالعه اظهار داشت: اثر روش های فعلی ایمن درمانی متكی به توانایی لنفوسیت های تی كشنده، برای از بین بردن سلول های تومور از راه فعالیت پرفورین است. اگر برخی از سلول های سرطانی بتوانند غشاهای بیرونی خویش را مجدداً شبیه به غشاهای كاملاً بسته و با فشار منفی از لنفوسیت های تی كشنده كنند، این امر می تواند مانع كشته شدن آنها توسط سیستم ایمنی بدن شود.
یافته های این مطالعه در مجله "Nature Communications" منتشر گردید.



1398/09/11
23:03:46
5.0 / 5
4139
تگهای خبر: پژوهش , دانش , دانشگاه , محقق
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین