ارتباط هورمون گرسنگی با اختلال حافظه در بیماری آلزایمر

ارتباط هورمون گرسنگی با اختلال حافظه در بیماری آلزایمر فیكس سرور: پژوهشگران ˮدانشگاه تگزاس در دالاسˮ بتازگی دریافته اند هورمون گرسنگی با نقص یا اختلال حافظه(memory deficits) در بیماری آلزایمر مرتبط می باشد.


به گزارش فیكس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهشگران آمریكایی بتازگی دریافته اند "هورمون گرلین" كه با نام "هورمون گرسنگی" معروف است و نقش مهمی در تقویت اشتها دارد علاوه بر این عملكرد خود نقش هایی در خارج از هیپوتالاموس مغز نیز دارد.
این هورمون كه توسط دستگاه گوارش ترشح می شود، توانایی عبور از سد خونی مغز را دارد و در نهایت موجب تحریك سلول های مغزی در هیپوتالاموس می شود تا به ما سیگنال دهد كه ما آماده دریافت غذا هستیم.
پژوهشگران بتازگی دریافته اند گرلین كه در هیپوكامپ فعال است امكان دارد نقش مهمی در یادگیری و حافظه داشته باشد. تحقیقات قبلی در مورد اینكه آیا فعال شدن گیرنده های گرلین در هیپوكامپ می تواند سبب كندی روند بیماری آلزایمر شود، هنوز به اثبات نرسیده است اما این تحقیق جدید نشان داده است فعالیت شناختی در هیپوكامپ سالم نیاز به فعالیت گیرنده های گرلین و گیرنده های دوپامین دارد.
"هنگ دو"(Heng Du) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: فرضیه ما این است كه این تفكیك بین گیرنده های گرلین و دوپامین امكان دارد همان چیزی باشد كه بر شناخت بیماران مبتلا به آلزایمر تاثیر می گذارد. از آنجائیكه مغز به سبب آمیلوئید بتا، گیرنده های گرلین را از دست می دهد، بدن با افزایش تولید گرلین و تعداد گیرنده های گرلین اهتمام در جبران آن می كند اما آمیلوئید مانع از عملكرد گیرنده ها می شود.
ایشان سپس افزود كه این روند نشان داده است كه این پروسه شبیه به نقص گیرنده های انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ است. صرف نظر از میزان انسولین در بدن، مكانیسم اساسی اختلال عملكردی است. بدین سبب در مورد نقص هیپوكامپ در بیماری آلزایمر، بااینكه كمبود گرلین می تواند نقشی داشته باشد اما صرفاً اعمال گرلین اضافی یا كوشش برای فعال كردن گیرنده های گرلین امكان دارد رویكرد موثری نباشد.
یافته های این مطالعه كه در مجله "Science Translational Medicine" انتشار یافته است نشان داده است فعال سازی همزمان گیرنده های گرلین و دوپامین در هیپوكامپ می تواند چاره این مساله باشد. طی این مطالعه، پژوهشگران هر دو گیرنده را بر روی موش ها آزمایش كردند.
دو در ادامه اظهار داشت: هنگامیكه این دو تركیب را همزمان بر روی موش های مبتلا به آلزایمر آزمایش كردیم شاهد پیشرفت هایی در حافظه و شناخت موش ها بودیم و دریافتیم لطمه های هیپوكامپ كاهش یافته است. فعال كردن هزمان هر دو گیرنده مهم بود برای اینكه این مساله توانایی گیرنده ها برای ایجاد گروه را ذخیره می كند و وقتی این اتفاق بیفتد گمان می نماییم كه گیرنده گرلین محافظت می شود و دیگر نمی تواند به آمیلوئید بتا متصل شود.
البته گفتنی است این مطالعه هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و پژوهشگران می بایست بررسی و آزمایشات بیشتری را انجام دهند.




منبع:

1398/06/13
20:10:22
5.0 / 5
4417
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه , دستگاه
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین