افتتاح پروژه ارتقای سه برابری هسته IP شبكه ملی اطلاعات

حذف تمام محصولات آمریكایی از شبكه ملی اطلاعات

حذف تمام محصولات آمریكایی از شبكه ملی اطلاعات به گزارش فیكس سرور وزیر ارتباطات با بیان این كه خدمات داخلی باید از نظر كیفیت، قیمت و امنیت برتری داشته باشد تصریح كرد: از مسئولان می خواهیم شبكه ملی اطلاعات را با مسائل سیاسی آمیخته نكنند و كلمه فیلترینگ را به شبكه ملی اطلاعات پیوند نزنند.


به گزارش فیكس سرور به نقل از ایسنا، آیین افتتاح پروژه ارتقای سه برابری هسته IP شبكه ملی اطلاعات امروز با حضور آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - در این وزارتخانه برگزار گردید.
محمدجواد آذری جهرمی امروز در مراسم افتتاح پروژه ارتقای سه برابری هسته IP شبكه ملی اطلاعات، اظهار نمود: بنا بر ابلاغ مركز ملی فضای مجازی ما كل تجهیزات آمریكایی را از شبكه ملی اطلاعات خارج كردیم و امروز با اجرای این پروژه ها، دیگر هیچ تجهیزات آمریكایی در شبكه ملی اطلاعات نداریم.
او اظهار نمود: در حال برقراری یك تفاهم نامه برای تشكیل مركز مشترك چهار جانبه میان، ایران و روسیه و تركیه و آذربایجان جهت بهینه سازی ظرفیت لازم برای به اشتراك گذاری بازارهای منطقه ای برای استارآپ ها، برگزاری رویدادهای مشترك آموزشی و استفاده از ظرفیت های سرمایه گذاری خطرپذیر هستیم.
وی با بیان این كه اثرات كیفی اینترنت بر ظرفیت شبكه ملی اطلاعات اثر نخواهد داشت، اضافه كرد: ما در یك سال گذشته، افزایش پایداری ارتباطات بین الملل را داشتیم. قبل از این در صورت قطع شدن ارتباطات بین الملل كاربر احساس می كرد اما حالا امكان دارد ۴۰ درصد ارتباطات بین الملل قطع باشد اما كاربر نهایی این قطعی را احساس نمی كند.
وی تصریح كرد: بنا بر ابلاغ مركز ملی فضای مجازی برای حداقل سازی تهدیدهای تحریمی، پیرینگ با كشورهای همسایه را در دستور كار قرار دادیم. طی یك سال قبل با تركیه، آذربایجان و عمان این پیرینگ نهایی شده و در حال پیگیری هستیم؛ این مورد با روسیه، عراق، پاكستان و امارات هم صورت گیرد تا بتوانیم به جای اینكه ارتباطات را به كشورهای اروپایی منتقل نماییم، ارتباطات را به صورت منطقه ای تبادل نماییم.
آذری جهرمی درباره ی اقدامات انجام شده در حوزه ی افزایش امنیت و سالم سازی فضای مجازی بیان كرد: توسعه توان رصدی مركز ماهر جهت كشف حملات، صدمه پذیری ها و بدافزارها، توسعه حفاظت زیرساخت فضای مجازی كشور، در مقابل حملات ddos، اجرای طرح پشتیبانی از كودكان در فضای مجازی و پشتیبانی از تولید محتوا و برای كودكان، توسعه ابزارهای بومی و امنیت شبكه همچون آنتی ویروس و ضدبدافزار و توسعه خدمات ویدیویی ott داخلی از این اقدامات است.

رشد شش درصدی خدمات ابری
وی با بیان این كه طی یك سال گذشته، خدمات ابری ۳۰۰ درصد رشد داشته است اضافه كرد: همینطور در یك سال گذشته، شاهد شكل گیری و رشد انواع خدمات و كاربردهای داخلی بودیم و در حالیكه در سال ۹۶ در ماكت های ایرانی ۱۲۰ هزار اپلیكیشن بومی وجود داشت، در سال ۹۷ این تعداد به ۲۵۰ هزار رسیده است. در لایه كاربردی و بازی هم رشد زیادی در سال قبل داشتیم. در سال ۹۶، ۶۶ هزار اپ ایرانی تولیدشده و در سال ۹۷، ۱۱۴ هزار و ۹۰ اپلیكیشن تولید شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این كه نرخ رشد ترافیك داخلی و سهم آن از ترافیك مصرفی در یك سال قبل افزایش داشت، اظهار داشت: از سال ۹۶ به ۹۷ رشد ۳۱۷ درصدی در حوزه ی محتوای داخلی را شاهد بودیم و هم چنین رشد محتوای داخلی ۱۶ درصد و محتوای اینترنت بین المللی ۶ درصد بوده است؛ در حالیكه این ارقام در سال قبل برعكس بود. هم چنین شكل گیری خدمات پایه پركاربرد و كسب و كارها و كاربران فضای مجازی نظیر نقشه و مسیریابی از صفر در سال ۹۶ به صد رسیده است.
آذری جهرمی با اشاره به اقدامات حمایتی در حوزه ی خدمات كسب و كارهای داخلی بیان كرد: تدوین لوایح و آیین نامه ها در جهت رفع موانع و تسهیل فعالیت كسب و كارهای مجازی برای پشتیبانی از پیام رسان ها و كسب و كارهای داخلی صورت گرفته كه از آن جمله می توان به تشكیل كارگروه كاهش موانع كسب و كارهای مجازی در دولتف كارگروه عدم فیلترینگ دسترسی كسب و كارها به سامانه احراز هویت دیجیتال، آیین نامه طرح نوآفرین پشتیبانی از شركت های نوپا در اقتصاد دیجیتال، در لایحه صیانت و حفاظت از داده های شخصی اشاره نمود.

پرداخت ۳۵ میلیارد وام وجوه اداره شده در یك سال گذشته
وی با اشاره به پرداخت وام وجوه اداره شده در سال قبل خاطرنشان كرد: ۲۰ میلیارد تومان به كسب و كارهای این بخش داده شده كه با احتساب ۱۵ میلیارد تومان به پیام رسان ها، در مجموع ۳۵ میلیارد می گردد. البته تصویب این وام ها بیش تر از پرداختی ها بوده است چونكه در مواردی شركت ها نمی توانند هزینه پرداخت داشته باشند.
او با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه امنیت و سالم سازی فضای مجازی بیان كرد: طرح كودك و اینترنت با همكاری مشترك پلیس فتا و سازمان فناوری اطلاعات، در این یك سال اجرا شده و هم چنین كارگاه های آموزشی در این حوزه برگزار شده است. یك و نیم میلیون سیم كارت كودك هم در اختیار خانواده ها قرار گرفته است.
وی افزود: در سال ۹۶ تعداد ۹ سامانه رصدی در مركز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای كامپیوتر ای) وجود داشت كه حالا به ۱۸ سامانه رسیده است. هم چنین پوشش خدمات محافظت ابری برای وب سایت های دولتی از ۲۰۰۰ به ۲۸۰۰ رسیده است. در یك سال گذشته، ۱۲۱ میلیون حمله شناسایی شده و و كشف بدافزار از ۴۶۴۰ مورد در سال ۹۶ به ۴۴ هزار و ۳۹۹ در سال ۹۷ رسیده است. البته این به این معنا نیست كه حملات بد افزاری افزایش یافته بلكه توانایی ما در شناسایی و كشف این بد افزارها افزایش یافته است. در سال ۹۷ هم چنین صدمه های امنیتی ۵۰ هزار وب سایت را كشف و اعلام كردیم.
وزیر ارتباطات با اشاره به كشف حملات و تهدیدات ضد زیرساخت ها و خدمات و كاربران شبكه ملی اطلاعات بیان كرد: شناسایی و ثبت بیشتر از ۲۵ میلیون حملات اینترنتی و مقابله با آنها، شناسایی بیشتر از ۲۰۰ هزار، حمله و تهدید در دستگاه های كشور به وسیله ی سامانه رصدی مركز ماهر، شناسایی بیشتر از ۵۰۰ حمله فیشینگ ضد سایت های پرداخت الكترونیك بانكی كشور، حفاظت بیشتر از ۳۰۰۰ وب سایت دولتی در مقابل حملات اینترنتی ddos و شناسایی نفوذ به ۶۵۰۰ وب سایت كشور همچون این اقدامات است. همینطور ضد بدافزار بومی پادویش ۳۲۴ هزار نصب روی موبایل و ۷۶۰ هزار نصب روی كلاینت ها داشته اند.

تلاش برای توزیع محتوا و تمركززدایی از تهران
وی با تاكید بر ضرورت كاهش هزینه ی توسعه خدمات ابری، توزیع محتوا و میزبانی و تمركز زدایی از تهران بیان كرد: هم اكنون، میزبانی بخش اعظم محتوا و خدمات شبكه ی ملی اطلاعات در تهران متمركز است. بنا داریم در تبریز و شیراز هم برای فراهم كنندگان خدمات ابری و خدمات محتوایی ظرفیت های مركز داده ای را با ۹۵ درصد تخفیف یعنی ۵ درصد تعرفه مصوب كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در اختیار شركت ها قرار دهیم.
به قول او ارائه انتقال نقطه به نقطه اختصاصی تحت عنوان dci برای مراكز داده ی ابری با ۹۰ درصد تخفیف و اتصال مشمولین طرح به آی پی های زیرساخت به صورت مجانی از دیگر برنامه های ماست.
وی با بیان این كه تولید قطب های مراكز داده ابری بزرگ و توزیع شده حداقل در سه نقطه از كشور از برنامه های ماست اضافه كرد: از طرفی، تحول در ارتباطات ثابت از مشكلات ماست و توفیق جدی در این زمینه نداشتیم. باآنكه هم اكنون بیش تر استفاده از اینترنت امكان دارد از ارتباطات سیار باشد اما شكل گیری دامنه وسیعی از خدمات پهن باند در بستر شبكه ملی اطلاعات و هم چنین تحول دیجیتالی كشور نیازمند تحول در دسترسی پهن باند ثابت برای رسیدن به پهنای باند، بالاتر از ۲۰ مگابیت بر ثانیه برای كاربران خانگی است.
او با اشاره به اهداف و اقدامات انجام شده توسعه شبكه در یك سال قبل اظهار نمود: از آغاز دولت دوازدهم، سند سه گانه ای از آنچه كه هست و آنچه باید باشد، تهیه شد. در سند تبیین الزامات شبكه ملی اطلاعات، دسترسی پهن باند خانگی شامل ثابت و موبایل، شبكه های درون استانی و شهری توسط مخابرات و FCP ها كه IXP و CDN ها از المان های آن است، مورد توجه قرار گرفت.
وی ادامه داد: از شهریور سال ۹۳ تا شهریور ۹۷ دسترسی شهرها به اینترنت نسل ۳ از ۱۰۵۷ شهر به ۱۲۴۲ شهر رسیده است. هم چنین از فروردین سال ۹۳ تا مرداد ۹۷ رشد استفاده از وای فای كاهش و رشد اینترنت نسل ۳ و ۴ افزایش پیدا كرده است. هم چنین در حالیكه فیبر نوری بین استانی در آذر ۹۶، ۶۶ هزار و ۶۸۱ كیلومتر بود. حالا به ۶۸ هزار و ۹۲۰ كیلومتر رسیده است. شبكه IP از ۶.۸ ترابیت به ۱۸.۵ ترابیت رسیده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به توسعه و تقویت زیرساخت های شبكه بیان كرد: توسعه دسترسی پهن باند سیار (نسل ۳ و ۴) و رسیدن به پوشش سراسری، توسعه ظرفیت بخش هسته شبكه توسط شركت زیرساخت (شبكه فیبر نوری)، تولید شبكه مستقل درگاه های اینترنت و جداسازی شبكه درگاه ها از شبكه داخلی، توسعه و افزایش پایداری ارتباطات بین الملل، توسعه مراكز داده و خدمات ابری، توزیع محتوا (CDN) توسط بخش خصوصی و برنامه ریزی برای تولید قطب های مراكز داده از اهداف اقدامات این بخش است.
جهرمی، درباره توسعه و رشد محتوای خدمات و كسب و كارهای داخلی توضیح داد: كاهش هزینه ارتباطات داخلی (زیرساخت مخابرات، كاهش هزینه ترافیك محتوا و خدمات داخلی برای كاربران نهایی، تغییر مدل سرویس در ارتباطات ثابت از حجمی به غیر حجمی)، عرضه امكانات و پهنای باند مجانی جهت رشد پیام رسان های داخلی، عرضه امكانات جهت تسهیل رشد خدمات و كاربردهای داخلی، توسعه خدمات بر خط دولت الكترونیك و دولت همراه و هم چنین عرضه تسهیلات به شركت های نوپا و فعال در حوزه فضای مجازی و تولید محصولات بومی از محل وجوه عرضه شده از این دست اقدامات است.
وی با اشاره به افزایش استقلال كاركردی مدیریت و خدمات پایه اظهار نمود: تحقق استقلال سامانه DNS كشور، رشد بلوغ خدمات پایه ای داخلی نظیر نقشه و خدمات ابری، توسعه و بكارگیری تجهیزات بومی در بخش ابزارهای امنیتی و زیرساخت شبكه (انتقال نوری) و تحقق استقلال كامل در مدیریت و بهره برداری از شبكه ها از اقدامات این بخش است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: تحول در بخش دسترسی پهن باند سیار نسل ۴، اصلاح و توسعه ظرفیت بخش هسته شبكه داخلی، افزایش تبادل ترافیك داخلی به صورت محلی در IXP ها و راه اندازی داشبورد پایش كیفیت خدمات شبكه (زیرساخت، اپراتورها و رگولاتوری) همچون افزایش كیفیت خدمات داخلی است.



1397/10/11
23:06:25
5.0 / 5
4531
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین