بی تحرکی، دشمن خاموش بیماران پارکینسون

بی تحرکی، دشمن خاموش بیماران پارکینسون فیکس سرور: به اعتقاد پژوهشگران مغز و اعصاب حدود یک درصد از سالمندان بالای 60 سال در ایران به بیماری پارکینسون مبتلا هستند و با وجود نبود درمان قطعی برای این بیماری، ورزش و توانبخشی حرکتی نقش مؤثری در پایین آوردن روند ناتوانی دارند.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا، پارکینسون یکی از شایع ترین بیماریهای نورولوژیک پیشرونده در بین سالمندان است که به سبب لطمه به سلول های عصبی، با اختلالات حرکتی و غیرحرکتی مختلفی هم راه است. بااینکه درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، اما با مداخلات بموقع توانبخشی، مشاوره های روانشناسی و مراقبت های چندتخصصی می توان کیفیت زندگی بیماران را به صورت شایان توجهی ارتقاء داد. در همین جهت، دکتر غلامعلی شهیدی، فوق تخصص مغز و اعصاب و از متخصصان اختلالات حرکتی در گفت و گو با ایسنا به مهم ترین چالش ها و ضرورت های مربوط به تشخیص، درمان و مراقبت از مبتلایان به پارکینسون در کشور پرداخت.
دکتر غلامعلی شهیدی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و فوق تخصص مغز و اعصاب و فلوشیب فوق تخصصی اختلالات در گفت و گو با ایسنا، گفت: شیوع پارکینسون در ایران مطابق با آمارهای جهانی است و یک درصد از افراد بالای ۶۰ سال به پارکینسون مبتلا می شوند. این بیماری در افراد مختلف، اشکال مختلف با شدت و ضعف ها و میزان ناتوانی متفاوتی است، بدین جهت نیاز مبتلایان به روش های درمانی، متفاوت خواهد بود.
وی با اعلان اینکه برای این دسته از بیماران، توانبخشی حرکتی از اهمیت بالایی برخودار است، اظهار داشت: بدین جهت نیاز به مراکز توانبخشی داریم که هم اکنون در شهرهای اصلی کشور مراکز توانبخشی برای مبتلایان به پارکینسون به راه افتاده است، ولی نیاز به ترویج است تا بیماران دچار این مراکز هدایت بشوند.
شهیدی با تأکید بر درمان های دارویی در کنار ارائه مشاوره های روانشناسی و روانپزشکی برای مبتلایان به پارکینسون، اظهار داشت: یکی از مسائل این بیماران، سیستم ارجاع آنها است که باید بصورت شبکه ای و با هماهنگی و همکاری متخصصان مختلف اجرائی شود تا تداخلی در درمان های متضاد برای این افراد ایجاد نشود.
این فوق تخصص مغز و اعصاب و فلوشیب فوق تخصصی اختلالات حرکتی درباب روش های پیشگیری و تشخیص سریع این بیماری اظهار داشت: نمی توان اظهار داشت که روش های پیشگیری ولی در مورد همه بیماریها سفارش هایی چون تغذیه سالم، خواب راحت و کافی، پرهیز از استرس و تحرک بدنی ارائه می شود.
شهیدی با اعلان اینکه از زمان بروز علایم بیماری تا تشخیص آن وقفه یک ساله وجود دارد و اجتناب ناپذیر است، اظهار داشت: این بیماری درمان قطعی ندارد، درمان بهبود دهنده ای نیز برای این بیماری هنوز ارائه نشده است و هنوز دارویی که بتواند بیماری پارکینسون را متوقف نماید و یا سلول های عصبی را حفظ کند، وجود ندارد و تنها عاملی که در روند ممانعت از پیشرفت بیماری تاثیر مثبت دارد و به ترمیم سلول های عصبی کمک نماید، ورزش است. تا حدی در بررسی های تحقیقاتی نقش ورزش تایید شده است.
وی افزود: برمبنای تحقیقات انجام شده تأکید گردیده است که مبتلایان، زندگی توام با تحرک داشته باشند و خانه نشینی و بی تحرکی عاملی برای پیشرفت سریع تر ناتوانی حرکتی برای بیماران خواهد شد. خانواده ها نیز باید متوجه باشند که ممکنست بیماران مبتلا به سبب اثراتی که بیماری در آنها ایجاد می کند، علاقه ای به تحرک نداشته باشند، ولی خانواده ها از بی حرکتی آنها احساس رضایت نداشته باشند و آنها را تشویق به فعالیت کنند.
به گفته ی ایشان، اگر بیمار قادر به تحرک نیست، با جلسات منظم کاردرمانی و فیزیوتراپی این نقیصه برطرف شود.
این متخصص اختلالات حرکتی با تأکید بر این که که فیزیوتراپی و کاردرمانی در این بیماران نقش اساسی و عمده دارد، اظهار داشت: در درمان این بیماری نیز عجله ای انجام نشود، چونکه در این صورت از داروهایی استفاده می شود که عوارض بعدی را در پی خواهد داشت.



منبع:

1404/02/31
13:37:37
0.0 / 5
14
تگهای خبر: دانش , دانشگاه , كیفیت , متخصص
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
عقیده شما در مورد این مطلب فیکس سرور
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
تعمیر سرور فیکس سرور

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین

فیکس سرور: راهنمای گام به گام شما برای مدیریت سرورها؛ آموزش‌های کاربردی، اخبار به روز، و پشتیبانی تخصصی