مسأله محوری و تربیت شاگردان نخبه، معیارهای مهم برای آئین نامه ارتقای اساتید

مسأله محوری و تربیت شاگردان نخبه، معیارهای مهم برای آئین نامه ارتقای اساتید فیکس سرور: به گزارش فیکس سرور، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به نقش تنظیم گر این نهاد، اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان آماده است با همکاری دستگاههای ذی ربط و صدالبته خود نخبگان و دانشگاهیان مقرراتی مانند آئین نامه ارتقای اساتید را به نحوی تغییر دهد که در آنها شناخت مسائل کشور و حل آنها و حتی تربیت شاگردان نخبه، بعنوان شاخصهای اصلی در نظر گرفته شوند


به گزارش علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان، مراسم افتتاحیه رویداد شبکه نخبگانی اساتید جوان دانشگاه تهران که طی ۵ ماه در چارچوب اردوهای شبانه روزی برگزار می شود،  با حضور سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و ۳۰۰ عضو هیأت علمی جوان در محل تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد.
سید سلمان سید افقهی در این مراسم ضمن اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در حوزه تمدن نوین اسلامی، اظهار داشت: حضرت آقا در گام دوم انقلاب تمدن سازی نوین اسلامی را افقی می دانند که زمینه ساز طلوع خورشید ولایت عظما است.
وی اضافه کرد: برای فهم بهتر تکلیف و وظیفه خود در این دوره حساس نیاز است به سیر تاریخی تمدن دقت کنیم تا بدانیم گام دوم انقلاب در چه شرایطی برداشته خواهد شد.
سید افقهی افزود: پس از اسلام فرصت کافی به معنای حقیقی برای ایجاد یک تمدن جهان شمول فراهم نشد؛ تمدنی که بتواند اهداف و آرمان های اسلام را محقق کند. با این وجود در سیر تاریخ با دوران طلایی اسلام مواجه می شویم که از سده ۶ میلادی به مدت ۸ الی ۹ قرن ادامه داشت، این دوران، دوران فتوحات اسلام بود و اسلام توانست پیام خویش را به اقصی نقاط جهان برساند و حتی مکان هایی مانند بیت الحکمه در بغداد تشکیل شد تا ارتباط بین دانشمندان تمدن های مختلف ایجاد شود. ظهور افرادی مانند جابربن حیان، خوارزمی، ابن هیثم، ملاصدرا، ابن سینا و دیگر بزرگان تاریخ علم در همین زمان صورت گرفت.


 
وی عنوان کرد: همزمان با دوران طلایی اسلام، غرب درگیر قرون وسطی بود که از آن به تاریک ترین زمان در تاریخ یاد می شود. دورانی که تمدنی مبتنی بر کلیسا و خفقان علمی در غرب حکمفرما بود و با هر سخن مخالف و دگراندیشی بشدت برخورد می کرد و حاکمان آن سرزمین ها دانشمندان مسلمان را به جادوگری متهم می کردند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: با ظهور عصر روشنگری که در واقع یک جنبش اعتراضی بود با استفاده از صنعت کاغذ، علم ساخته شده در بلاد اسلام تا غرب هم منتشر گردید اما غرب که از دوران هزار ساله حکومت کلیسا سرخورده و دین گریز بود، به حذف مظاهر دین در علم اقدام نمود و کوشش کرد علم کسب شده را دین زدایی کند. تمام مکاتبی که در دنیای امروز بیشترین طرفدار را دارند مانند مکتب اثبات گرایی، حاصل همین رویکرد است.


وی اظهار داشت: تمدن جدید غرب ناشی از پس زدگی تاریخی است و سرخوردگی هزار ساله از حکومت کلیسا را به وضوح میتوان در آن دید. در واقع تمدن جدید غرب حاصل سوءاستفاده یک جریان از دین است و نباید انتظار داشت این تمدن در علم دینی هم راستا و هم قدم حرکت نماید.
زیرساخت و بن هر تمدنی، نظام آموزشی و تعلیم و تعلم است
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به بیان امام راحل، اظهار داشت: انقلاب اسلامی باید سبب به اهتزاز درآمدن پرچم توحید بر قله های رفیع کرامت انسانی باشد. این اصل یعنی اهتزار پرچم توحید، باید در همه شئون محقق شود.
سید افقهی خاطرنشان کرد: زیرساخت و بن هر تمدنی، نظام آموزشی و نظام تعلیم و تعلم است. اگر این نظام اصلاح نشود، هیچ تمدنی شکل نخواهد گرفت و اگر تمدنی در این شرایط شکل بگیرد، درون تهی و پوچ خواهد بود. بر اساس همین اصل بود که پس از انقلاب اسلامی، انقلاب فرهنگی رخ داد.


قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: البته انقلاب فرهنگی بیشتر در ظواهر کتب دانشگاهی و مهاجرت اساتید با گرایش غربی عینیت پیدا کرد اما دانشگاه اسلامی که مطالبه همیشگی حضرت آقاست، هنوز محقق نشده است و به فرموده ایشان بعنوان یک مسئله‌ی حل نشده هنوز روی دست انقلاب مانده و مادامی که این اقدام بزرگ و این تحول و این جراحی رخ ندهد، برون دادهای مورد انتظار از انقلاب رخ نخواهند داد.
نقش مهم بنیاد ملی نخبگان بعنوان متولی حوزه نخبگان و پیشرانان پیشرفت جامعه
وی ضمن اشاره به نقش مهم بنیاد ملی نخبگان بعنوان متولی حوزه نخبگان و پیشرانان پیشرفت جامعه، عنوان کرد: در عصر کنونی باید نخبگان را نسبت به موقعیت حساس تاریخی و نقش آنان در تمدن سازی نوین اسلامی آگاه کرد. همان گونه که حضرت آقا معتقدند نخبگان باید نقش خویش را در جدال تمدنی ایفا کنند که این مهم احتیاج به خیز جدید علمی دارد و در این حرکت جدید باید به مبانی تمدنی خود رجوع کنیم؛ مبانی که امثال ابوعلی سینا و ملاصدرا در علم بنیان گذاشتند. این مبانی می توانند سبب تحقق دانشگاه حکمت بنیان شود.
دانشگاه حکمت بنیان به عالم خلقت می پردازد
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: در دانشگاه حکمت بنیان، دانشگاه به عالم خلقت می پردازد و آنرا واکاوی می کند و نه طبیعت را؛ دانشگاه حکمت بنیان روی مخلوقات متمرکز است و نه پدیده ها؛ در این دانشگاه نگاه توحیدی در همه اجزا جریان دارد و این با مکتب اومانیسمی و اثبات گرایی سنخیت ندارد.
سید افقهی ضمن اشاره به تلاشهای دشمن در حوزه تعلیم و تعلم، اظهار داشت: مهم ترین ابزار جریان غرب برای تسلط و توسعه حاکمیتش بر ایران ایجاد نظام آموزشی پوسته ای و خالی از مغز بود؛ نظامی که از دوره قاجار شروع شده است و حتی جریان های روشنفکری را ایجاد کرد.
لزوم تمرکز دانشگاه بر حل مسائل و نیازهای واقعی کشور
وی اضافه کرد: همین نگاه سبب شده که اغلب بروندادهای جامعه علمی و نظام آموزشی کشور در راه حل مسائل کشورهای غربی محقق شوند و دانشگاه کمترین کارکرد ممکن را در کشور داشته باشد. به عبارت بهتر، دانشگاه بر حل مسائل و نیازهای واقعی کشور متمرکز نیست و بنابراین ساماندهی مقالات و پژوهشها و هدایت آنها به سمت حل مسائل کشور امری ضروریست.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به نقش تنظیم گر این نهاد، تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان آماده است با همکاری دستگاههای ذی ربط و صدالبته خود نخبگان و دانشگاهیان مقرراتی مانند آئین نامه ارتقای اساتید را به نحوی تغییر دهد که در آنها شناخت مسائل کشور و حل آنها و حتی تربیت شاگردان نخبه، بعنوان شاخصهای اصلی در نظر گرفته شوند.
مسئله محور شدن نخبگان و دانشگاه
وی افزود: دانشگاه باید بتواند مسائل امروز و آینده کشور را حل کند و کشور باید به سمتی حرکت نماید که به قول رئیس جمهور در کنار هر مسئول، گروه و هسته نخبگانی وجود داشته باشد؛ برای نیل به این هدف احتیاج به گفتمان سازی است.
سید افقهی افزود: مرحله اول این گفتمان سازی مساله محور کردن نخبگان و دانشگاه است که در این راه هم خود نخبگان و دانشگاهیان باید بنیاد ملی نخبگان را یاری دهند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تکیه بر این که تغییرات بنیادین در نگاه به علم، نقد روش های موجود و ایجاد روش های جدید پایه های تمدن سازی نوین است، خاطرنشان کرد: در این راه پر پیچ و خم باید با امید و شوق گام برداشت تا در نهایت بتوان منویات حضرت آقا را محقق و زمینه را برای آرمان نهایی که همان ولایت عظما است فراهم نمود.



1402/10/06
08:35:54
0.0 / 5
351
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , دانش , دانشگاه
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین