با كمك یك مدل جدید هوش مصنوعی

ارزیابی چند دقیقه ای تومور مغزی هنگام جراحی ممکن می شود

ارزیابی چند دقیقه ای تومور مغزی هنگام جراحی ممکن می شود به گزارش فیکس سرور، یک مدل جدید هوش مصنوعی که در «دانشکده پزشکی هاروارد» ابداع شده است، می تواند هنگام جراحی به ارزیابی در لحظه تومور مغزی بپردازد.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، پژوهشگران «دانشکده پزشکی هاروارد»(HMS) یک مدل هوش مصنوعی جدید ابداع نموده اند تا به جراحان مغز در مبارزه با سرطان کمک کنند. این مدل معروف به «CHARM» به سرعت بافت تومور را در طول جراحی مورد ارزیابی قرار می دهد تا به متخصصان برای تصمیم گیری در مورد چگونگی ادامه جراحی کمک نماید.
پزشکان به صورت سنتی در طول جراحی سرطان مغز، نمونه ای از بافت را برمی دارند، آنرا منجمد می کنند و سپس، آنرا برای تعیین نوع تومور و میزان تهاجمی بودن مورد بررسی قرار می دهند. این فرایند به تغییر شکل ظاهری سلول ها نیاز دارد. همچنین، این روش متکی به مشاهدات انسانی و میکروسکوپ های قوی است اما برای تشخیص دادن تغییرات ژنومی کوچک که می توانند میزان تهاجمی یا غیر فعال بودن تومورهای متعدد را شناسایی کنند، به اندازه کافی واضح نیست.
پژوهشگران دانشکده پزشکی هاروارد در این پروژه، از مدل CHARM برای بهبود بخشیدن به این ارزیابی ظریف کمک گرفته اند. این مدل با ۲۳۳۴ نمونه تومور مغزی به دست آمده از ۱۵۲۴ فرد مبتلا به گلیوما آموزش داده شد که شایع ترین و کشنده ترین نوع سرطان مغز است. در آزمایش ها، مدل توانست با دقت ۹۳ درصد به رمزگشایی ساختار ژنتیکی تومور و یافتن جهش تومورها در سطح مولکولی و بافت اطراف آنها بپردازد.
این بدان معناست که در طول جراحی، پزشکان می توانند مدل را با نمونه های بافت تغذیه کنند و بازخورد فوری را در مورد ترکیب مولکولی تومورهای گلیوما به دست بیاورند. بدین ترتیب، پزشکان در مورد رفتار تومور، واکنش بالقوه به درمان های ویژه و مهم تر از همه، تهاجمی بودن تومور آگاه می شوند. این مدل نه تنها دقیق است، بلکه سریع عمل می کند و اطلاعات را به جای چند روز یا چند هفته، در عرض چند دقیقه به جراحان عرضه می دهد.
برای مثال، اگر معلوم شود که تومور بسیار تهاجمی است، امکان دارد جراحان تصمیم بگیرند که بافت بیشتری را از ناحیه اطراف مغز بردارند؛ حتی اگر این کار به بروز اختلالات شناختی خاصی منجر شود. اگر مشخص شود که تومور کندتر رشد می کند، پزشکان می توانند تصمیم بگیرند که روش جراحی محافظه کارانه تری را اجرا کنند. همچنین، تحلیل و بررسی CHARM می تواند به پزشکان کمک نماید تا تصمیم بگیرند که آیا ویفرهای پوشیده شده با دارو را هنگام جراحی در مغز جاسازی کنند یا خیر؛ البته این در صورتی است که معلوم شود تومورها به چنین درمانی پاسخ می دهند.
«کان هسینگ یو»(Kun-Hsing Yu)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: هم اکنون، حتی پیشرفته ترین روش های بالینی هم نمی توانند مشخصات تومورها را از نظر مولکولی در طول جراحی نشان دهند. مدل ما با استخراج سیگنال های بیومدیکال از اسلایدهای منجمد پاتولوژی، بر این چالش غلبه می کند. توانایی تشخیص مولکولی هنگام جراحی می تواند توسعه انکولوژی دقیق را در لحظه پیش ببرد.
پژوهشگران می گویند که باآنکه CHARM برای این پروژه روی گلیوما آموزش دیده بود اما میتوان آنرا برای تشخیص سایر انواع سرطان مغز و کمک کردن به درمان آنها هم آموزش داد. آنها معتقدند که این مدل می تواند و باید به صورت مداوم با پژوهش های جدید سرطان به روز شود. این دقیقاً همان روشی است که پزشکان به کار می برند و برای مؤثرتر بودن باید در آموزش مداوم شرکت نمایند.
مدل CHARM حالا به سایر تلاشهای شناسایی سرطان مبتنی بر هوش مصنوعی می پیوندد؛ همچون تلاش هایی که می توانند سرطان های پروستات، پوست، پستان، تخمدان و سایر موارد را شناسایی کنند.
این پژوهش، در مجله «Med» به چاپ رسید.




منبع:

1402/04/18
09:17:11
0.0 / 5
314
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , دانش , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین