واكسن آنفلوانزا سلاحی در مقابل برخی عوارض كووید-19

واكسن آنفلوانزا سلاحی در مقابل برخی عوارض كووید-19 تحقیقات جدیدی که سال جاری در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری های عفونی اروپا(ECCMID) به صورت آنلاین عرضه شد نشان داده است که واکسن آنفلوانزا امکان دارد بتواند از افراد در مقابل بعضی از عوارض کووید-۱۹ محافظت کند.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از یورک آلرت، بررسی داده های در ارتباط با بیماران در سرتاسر جهان نشان داده است که تزریق سالانه ی واکسن آنفلوانزا، خطر سکته مغزی، سپسیس و ترومبوز سیاهرگی عمقی ناشی از ویروس کووید-۱۹ را می کاهد.
بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که واکسن آنفلوانزا زده بودند کمتر به اورژانس رجوع کردند و در بخش مراقبت های ویژه بستری شدند.
به رغم افزایش روز افزون تولیدات واکسن به نظر می آید بعضی از کشورها موفق به واکسینه کردن بخش بزرگی از جمعیت خود تا سال ۲۰۲۳ نشوند.
اخیرا چندین مطالعه نشان داده که واکسن آنفلوانزا امکان دارد بتواند از افراد در مقابل کووید-۱۹ محافظت کند و سلاحی پرارزش برای مبارزه با همه گیری باشد.
خانم سوزان تقیوف(Susan Taghioff) از دانشکده پزشکی میامی میلر(Miami Miller) در ایالات متحده آمریکا و همکارانش داده های در ارتباط با ده ها هزار بیمار در سرتاسر جهان را مورد بررسی قرار دادند.
در مطالعه ای بزرگ تر داده های در ارتباط با ۷۰ میلیون بیمار را برای تشخیص دو گروه ۳۷ هزار و ۳۷۷ نفری بررسی کردند.
هردوی این گروهها از نظر عواملی که بر روی شدت کووید-۱۹ اثر می گذارد مانند سن، جنسیت، قومیت، سیگار کشیدن و مشکلات سلامتی مانند دیابت، چاقی و بیماری انسداد مزمن ریوی با یکدیگر منطبق شدند.
اعضای گروه اول بین دو هفته تا شش ماه قبل از آن که ابتلای آنها به کووید-۱۹ تشخیص داده شود، واکسن آنفلوانزا دریافت کرده بودند و گروه دوم هم واکسنی دریافت نکردند. در این آزمایش بیمارانی از آمریکا، آلمان، ایتالیا و سنگاپور مورد بررسی قرار گرفتند.
بروز ۱۵ مشکل نامطلوب در بیماران طی ۱۲۰ روز بعد از مبتلا شدن به کووید-۱۹ در هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. همچون این موارد میتوان به سکته مغزی، ترومبوز سیاهرگی عمقی، آمبولی ریوی، نارسایی حاد تنفسی، بی اشتهایی، حمله قلبی، درد مفاصل، نارسایی کلیوی، ذات الریه و بستری شدن دربیمارستان و فوت کردن اشاره نمود.
سپس بروز این موارد در دو گروه با یکدیگر مقایسه شد.
بررسی ها نشان داد که افرادی که واکسن آنفلوانزا دریافت نکرده بودند به صورت قابل توجهی(بیش از ۲۰ درصد) در بخش مراقبت های ویژه بستری شدند.
این افراد تا ۵۸ درصد بیشتر به اورژانس رجوع کردند و گرفتار سکته مغزی شدند. همینطور تا ۴۰ درصد بیشتر گرفتار ترومبوز سیاهرگی عمقی شدند.
هنوز معلوم نیست که چگونه واکسن آنفلوانزا در مقابل کووید-۱۹ محافظت بوجود می آورد اما بر طبق نظریه ها این واکسن سیستم ایمنی ذاتی را تقویت می کند.
نویسندگان این مطالعه می گویند که نتایج تحقیقات آنها نشان داده است که واکسن آنفلوانزا از مبتلا شدن به نوع شدید کووید-۱۹ جلوگیری می کند اما تحقیقات بیشتری برای اثبات این مورد و درک ارتباط میان این واکسن و کووید-۱۹ باید صورت گیرد. در آینده واکسن آنفلوانزا می تواند به کمک کشورهایی بیاید که گرفتار کمبود واکسن کووید-۱۹ هستند.
خانم تقیوف می گوید: استفاده از واکسن آنفلوانزا می تواند به نفع دسته ای از افراد باشد که به علت جدید بودن واکسن کووید-۱۹ در دریافت آن مردد هستند.
با این وجود واکسن آنفلوانزا نمی تواند جایگزین واکسن کووید-۱۹ باشد و ما همه را به دریافت واکسن کووید-۱۹ تشویق می نماییم.
صرف نظر از اثر واکسن آنفلوانزا بر روی کووید-۱۹، دریافت این واکسن به حفظ منابع بهداشت جهانی کمک می نماید و از افزایش موارد مبتلا شدن به آنفلوانزا می کاهد و این دلیلی کافی برای بهبود واکسیناسیون آنفلوانزا است.




منبع:

1400/04/21
18:47:53
0.0 / 5
408
تگهای خبر: آنلاین , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین