هفته گذشته در گذر علم و فناوری

هفته گذشته در گذر علم و فناوری فیكس سرور: تهران- هفته پایانی بهمن ماه با برگزاری رویدادهای علمی و اعلام گوشه ای از دستاوردهای محققان پركار و خلاق ایرانی در حوزه های مختلف همراه بود.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، برگزاری نشست ها، جشنواره ها، همایش ها و رویدادهای علمی همزمان با روزهای پایانی دومین ماه زمستان شدت گرفته است؛ طوری كه به آسانی می توان گفت روزی از هفته گذشته نبود كه خبرنگاران مشغول پوشش یكی از این رویدادها نباشند.
هر چند برگزاری رویدادهای علمی در قالب همایش، نشست یا جشنواره فی نفسه خوب است و اصحاب رسانه را از یك سو با مسئولان و تصمیم گیران این حوزه و اساتید دانشگاه رو در رو می كند و از دیگر سو با محققان و پژوهشگران آشنا اما شدت گرفتن برگزاری این رویدادها در ایام پایانی سال باعث منعكس نشدن درست آنها در رسانه ها می گردد.

***همایش بین المللی اقیانوس شناسی و نشست تجاری سازی علم و دانشگاه
اولین روز از آخرین هفته بهمن ماه با رویدادی علمی و بین المللی در حوزه محیط زیست و اقیانوس شناسی شروع شد.
چهارمین همایش دوسالانه بین المللی اقیانوس شناسی دریایی به همت سازمان هواشناسی و با شعار توسعه پایدار منطقه مكران، چالش ها و راهكارها در 6 محور اصلی هواشناسی دریایی و اقیانوس شناسی فیزیكی، مهندسی دریایی، فناوری های نوین علوم دریایی اقیانوسی، بهره برداری از منابع دریایی، محیط زیست دریایی، فرهنگ و اقتصاد دریا برگزار گردید و میزبان كارشناسانی از هند، آلمان و موسسات و پژوهشگاه های داخلی بود.
رییس سازمان هواشناسی در این همایش خواهان توجه به خرده اقلیم های مناطق مختلف برای رسیدن به توسعه پایدار شد تا پدیده هایی مانند خشك شدن دریاچه ارومیه و كم آبی كارون و زاینده رود پیش نیاید.
در این میان، مركز تحقیقات سیاست علمی كشور هم هفته گذشته میزبان نشست نقد و بررسی تجاری سازی علم و دانشگاه به همت میز مطالعات اجتماعی این مركز بود.
این مركز كه باید نقش كلیدی در سیاستگذاری و سیاست پژوهی حوزه علم و فناوری را زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری داشته باشد، با حضور وحید احمدی در سمت ریاست آن از آذرماه امسال نشست با كارشناسان و دعوت از خبرنگاران را برای نقد حوزه های مختلف مرتبط جدی تر گرفته است.
نشست تجاری سازی علم و دانشگاه میزبان میثم سفیدخوش استاد دانشكده الهیات دانشگاه شهید بهشتی و رضا امیدی استاد دانشگاه علامه طباطبایی همینطور سیدحسام سلامت و سهیل توانا دانشجویان دكترای جامعه شناسی بود كه از منظر تاریخ علم، فلسفه علم، جامعه شناختی نتایج مختلف حركت به سمت دانشگاه نسل سوم یا كارآفرین را بررسی كردند.
جشنواره بین المللی خوارزمی هم بعنوان مسابقه ای در زمینه علم و فناوری كه سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران بانی آن است، هفته آینده برگزیدگان خویش را می شناسد و دبیر علمی این جشنواره هفته گذشته در نشستی خبری از برگزیده شدن 15 نفر شامل 10 محقق داخلی و 5 پژوهشگر خارجی در جشنواره امسال اطلاع داد.
فتح الله مهنازاده اظهار داشت: در مجموع 337 طرح داخلی و 133 طرح خارجی از 49 كشور به دبیرخانه ارسال و به 18 كمیسیون تخصصی ارجاع شد.
قرار است برگزیده ها نخستین روز هفته آتی لوح سپاس و جوایز نقدی خویش را در مراسمی در مركز همایش های صدا و سیما دریافت كنند، ضمن اینكه برگزیده شدن در قدیمی ترین جشنواره علمی و فنی ایران مزایایی همچون معرفی به بنیاد نخبگان را هم دربر دارد.
همچنین در هفته گذشته نشست خبری دوازدهمین كنفرانس یادگیری و یاددهی الكترونیكی ایران برگزار گردید و دبیر علمی این رویداد اظهار داشت: یادگیری و یاددهی الكترونیكی مبنای تدریس دانشجویان و دانش آموزان می گردد.
این كنفرانس روزهای 13 و 14 اسفند در دانشكده مدیریت دانشگاه تهران برگزار می شود.

***انتصاب در وزارت علوم
اما حوزه سیاستگذاری علم و فناوری در این هفته همینطور شاهد تغییراتی بود و معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مهدی كشمیری را به سمت قائم مقام خود در امور فناوری و سرپرست دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم منصوب نمود.

***گوشه ای از دستاوردهای محققان ایرانی
شمار زیادی از محققان و جوانان خلاق و خوش فكر ایرانی در آزمایشگاه ها، كتابخانه ها و حتی با كامپیوتر های شخصی خود در حال انجام فعالیت های مختلف برای توسعه مرزهای دانش و یا یافتن راهكار بعضی مشكلات مردم هستند، اما تنها بخش اندكی از این دستاوردها به رسانه ها و گوش مردم می رسد.
تولید آجر سبز با دمای محیط یا حداكثر دمای 60 درجه از پسماند كارخانه های شن و ماسه توسط محققان دانشگاه صنعتی امیركبیر، انتشار مقاله مشترك مهدی نجفی و كورش عشقی از اعضای هیات علمی دانشكده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف در رده نخست پراستنادترین مقاله در بین تمام مقالات انتشار یافته در بازه زمانی پنج ساله 2017 -2012 از نشریات وابسته به گروه علمی معتبر الزویر، عرضه روش درمانی مكمل برای كودكان اوتیسمی توسط دانشجوی دكتری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی از این دستاوردهاست.
همچنین انتخاب ناهید عزیزی از دانشگاه صنعتی بابل در رشته بیوتكنولوژی با ایده برچسب تشخیص غیر تهاجمی و پیوسته قند خون، بعنوان مقام سوم ایده پرداز برگزیده در انتها فستیوال ایده بازار فناوری سلامت از دیگر اخبار دستاوردهای علمی محققان ایرانی بود.

***اظهار نظر رییس ایرانداك برای كاهش بدرفتاری علمی
اما رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در گفت وگویی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت جلوگیری از هر نوع «بدرفتاری» علمی اظهار داشت: ایرانداك آماده همكاری با سامانه های جهانی برای همانندجویی در نشریات علمی خارجی معتبر است.
سیروس علیدوستی در مورد اقداماتی كه این پژوهشگاه می تواند برای جلوگیری از تقلب، تخلف و یا به قول وی، بدرفتاری علمی انجام دهد، اضافه كرد: بدرفتاری علمی مساله ای پیچیده و زمان مند است كه نیاز به راهكاری پیچیده و زمان بر دارد و نمی توان برای درمان آن یك راهكار ساده و یكباره داشت.
وی تصریح كرد: این مساله در زمانی بلند و در سایه سیاست ها و عواملی گوناگون شكل گرفته كه نیاز به بازشناسی و بازنگری دارد؛ برخی راهكارها مانند راهكارهای آموزشی و تربیتی بلندمدت هستند، برخی هم مانند بازنگری در سیاست ها در بین مدت پاسخ می دهند.
علمی**9157*1055
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
فیكس سرورelm@
https: //telegram.me


1396/12/05
19:46:31
5.0 / 5
5100
تگهای خبر: الكترونیكی , پژوهش , دانشگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین