ژن درمانی یك چشم و بینایی هر دو چشم

ژن درمانی یك چشم و بینایی هر دو چشم به گزارش فیکس سرور خراسان رضوی یکی از طریق هایی که دانشمندان امیدوارند از راه آن درمان های بهتری برای اختلال بینایی عرضه کنند، استفاده از ژن درمانی است که در آن، ماده ژنتیکی با دقت انتخاب شده، برای رفع جهش ها به چشم تزریق می شود.


به گزارش نیو اطلس، یک نوع آزمایشی ژن درمانی، باوجود اینکه ژن فقط به یکی از چشم ها تزریق می شود، توانایی درمان اختلال بینایی در هر دو چشم را دارد. محققان از اثربخشی آزمایشی این روش درمانی که شامل تزریق به یک کره چشم و درعین حال بهبود بینایی در هر دو چشم است، متعجب شده اند. ژن درمانی توانایی درمان انواع بیماری ها ازجمله سرطان، دیابت در سگ ها، چاقی و نخاع صدمه دیده را دارد.
حوزه ای که در آن شاهد پیشرفت های درمانی بسیار اعجاب انگیز هستیم، اختلال بینایی ارثی است. نتایج مطالعات نشان داده است که ژن درمانی توانایی درمان کوررنگی، بیماری های پیشرونده شبکیه و گلوکوم (آب سیاه) را دارد و به تازگی بعضی از این روش های درمانی توسط سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) تاییدشده اند.
تحقیق اخیر توسط دانشمندان دانشگاه کمبریج، دانشگاه پیتسبورگ ایالات متحده و انستیتوی (de la Vision) پاریس انجام شده است و بر نوعی از اختلال بینایی ارثی به نام نوروپاتی نوری (Leber hereditary optic neuropathy) تمرکز دارد. این بیماری از هر ۳۰ هزار نفر یک نفر را درگیر می کند و معمولا در افراد جوان ۲۰ تا ۳۰ ساله رخ می دهد، سلول های گانگلیونی شبکیه آنان را از بین می برد و به دنبال آن بر عصب بینایی تأثیر می گذارد.
به محض اینکه تاثیرگذاری بیماری آغاز می شود، بینایی می تواند تا حدی وخیم شود که فرد طی چند هفته فرد، نابینا شناخته شود و در کمتر از ۲۰ درصد موارد، بهبودی رخ می دهد. اغلب بیماران از جهش یکسانی رنج می برند که ژن MT-ND۴ را تحت تأثیر قرار می دهد، ازاین رو محققان امیدوار بودند که این جهش را بعنوان راهی برای بهبود نتایج درمانی برای مبتلایان به LHON هدف قرار دهند. آنان ژن درمانی خویش را بعنوان بخشی از مطالعه با حضور ۳۷ بیمار که از ۶ تا ۱۲ ماه قبل مبتلا به اختلال بینایی شده بودند، آزمایش کردند. آنان یک دی ان ای (DNA) مکمل اصلاح شده به نام rAAV۲ / ۲-ND۴ به حفره زجاجیه در پشت فقط یک چشم همراه با یک درمان ساختگی به چشم دیگر تزریق کردند.
دکتر یو وای من، از محققان این مطالعه اظهار نمود: ما انتظار داشتیم که بهبود بینایی فقط در چشمی که ژن تزریق شده رخ دهد. درحالی که به صورت غیرمنتظره، هر دو چشم ۷۸ درصد از بیماران در آزمایش، به همین طریق طی دو سال پیگیری، بهبود یافتند.
جهت بررسی علل این نتیجه غیرمنتظره، این گروه اثرات ژن درمانی را در نوعی میمون به نام ماکاک ها که دارای سیستم بینایی مشابه انسان هستند، مطالعه کرد. این امر آنان را قادر ساخت تا بافت های قسمت های مختلف چشم را تجزیه وتحلیل کنند تا ببینند DNA تزریق شده چگونه گسترش یافته است. نتایج این آزمایش ها نشان داد DNA تزریق شده در شبکیه، عصب بینایی و قسمت قدامی چشم درمان نشده، هم وجود دارد.
دکتر ساحل، محقق ارشد این تحقیق از دانشگاه پیتسبورگ بیان نمود: من بعنوان کسی که این بیماران جوان را معالجه می کند، از نبود روش های درمانی موثر بسیار ناامید می شوم. این بیماران طی چند هفته تا چند ماه به سرعت بینایی خویش را از دست می دهند. مطالعه ما امید بزرگی برای درمان این بیماری ایجاد کننده نابینایی در بزرگسالان جوان است.
نتایج این تحقیق در نشریه Science Translational Medicine منتشرشده است.




منبع:

1399/09/23
14:37:57
5.0 / 5
1008
تگهای خبر: دانش , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین