درك چگونگی شكل گیری كره ماه

درك چگونگی شكل گیری كره ماه فیکس سرور: تصور می شود ماه در برخورد زمین و سیاره ˮتیاˮ تشکیل شده است که دانشمندان معتقدند ˮتیاˮ ممکنست یک سیاره باستانی در منظومه شمسی به اندازه مریخ بوده باشد.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، در کوشش برای درک چگونگی شکل گیری ماه در اثر برخورد عظیم، دانشمندان "دانشگاه دورام" انگلیس، شبیه سازی را با کمک ابر کامپیوتر در "تاسیسات محاسبات با عملکرد بالا دیراک"(DiRAC High-Performance Computing facility) ایجاد کردند تا از آن برای شبیه سازی برخورد سیاره ای به اندازه مریخ بنام تیا با زمین اولیه را بررسی نمایند.
شبیه سازی های آنها جسمی در مدار را تولید کرد که می توانست بالقوه به جسمی شبیه ماه تبدیل گردد. بااینکه همانطور که دانشمندان گزارش دادند این مدرک قطعی در خصوص مبدا/ منشا ایجاد ماه نیست، اما می تواند به پژوهشگران در درک شکل گیری ماه کمک نماید.
در این شبیه سازی ها، پژوهشگران مواد اولیه زمین و تیا را به مدت چهار روز بعد از برخورد ردیابی کردند و سپس شبیه سازی های دیگری را بعد از چرخاندن تیا مانند یک توپ انجام دادند.
برخورد شبیه سازی شده با زمین اولیه بسته به اندازه و جهت چرخش اولیه تیا نتایج متفاوتی را ایجاد کرد. در یک طرف، این برخورد دو جسم را با هم ادغام می کرد و در طرف دیگر، یک اثر برخورد و فرار (hit-and-run) وجود داشت.
هنگامیکه اثر چرخشی به شبیه سازی تیا اضافه نشده بود، توده ای از مواد گرانش با جرمی در حدود ۸۰ درصد ماه از تیا خارج می شد اما در همان زمان با اضافه شدن مقدار کمی چرخش، جسم دیگری مانند ماه بوجود آمد. توده حاصل از آن که به دور مدار زمین بعد از برخورد قرار می گیرد، با از بین بردن خرده قرص های(disc of debris) اطراف سیاره ما رشد می کرد.
توده شبیه سازی شده دارای یک هسته آهنی کوچک شبیه به ماه و یک لایه بیرونی تشکیل شده از مواد اولیه زمین و تیا بود.
دکتر "سرجیو روئیز-بونیلا"(Sergio Ruiz-Bonilla) نویسنده اصلی و محقق موسسه کیهان شناسی محاسباتی دانشگاه دورام، اظهار داشت: ما هنگامی که به تیا قابلیت چرخش را افزودیم و زمانیکه آن قابلیت را برداشتیم شاهد نتایج متفاوتی بودیم. ممکنست چندین برخورد احتمالی وجود داشته باشد که هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است و در صورت بررسی می تواند به ما در درک چگونگی شکل گیری ماه کمک نماید.




منبع:

1399/09/15
23:26:41
5.0 / 5
1185
تگهای خبر: پژوهش , دانش , دانشگاه , كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین