ترمیم غضروف زانو با جوهر زیستی و چاپ ۳ بعدی

ترمیم غضروف زانو با جوهر زیستی و چاپ ۳ بعدی فیكس سرور: پژوهشگران می گویند فناوری چاپ سه بعدی تركیبی به ترمیم غضروف لطمه دیده زانو كمك می نماید و با بهره گیری از جوهرهای زیستی تركیبی جدید می توان برای چاپ سه بعدی غضروف جایگزین در زانو استفاده نمود.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، زانوهای انسان بطور قابل توجهی در مقابل لطمه دیدگی یا فرسودگی همراه با افزایش سن لطمه پذیر هستند که در بیشتر موارد نیاز به جراحی دارد. حالا پژوهشگران موفق به ساخت جوهرهای زیستی ترکیبی جدیدی شده اند که می تواند برای چاپ سه بعدی ساختارهای جایگزین غضروف لطمه دیده در زانو استفاده گردد.
مینیسک یک غضروف لاستیکی است که یک بالشتک C شکل در زانو شکل می دهد و از ساییده شدن استخوان های بالایی و پایینی زانو به یکدیگر جلوگیری می کند. این غضروف در معرض لطمه های ناشی از مصدومیت های ورزشی است، اما همین طور می تواند با افزایش سن نیز فرسوده شود و اگر وضع آن وخیم شود، گاهی اوقات تنها کاری که می توان انجام داد جراحی و برداشتن قسمتی از مینیسک های لطمه دیده است.
برای این مطالعه اثبات مفهوم جدید، پژوهشگران "موسسه پزشکی ویک فارست"(WFIRM) روش جدیدی را برای زیست چاپ سه بعدی نشان دادند که هم غضروف و هم ساختارهای پشتیبانی را به وجود می آورد. این تیم از "سیستم یکپارچه چاپ بافت و اندام"(ITOPS) بهره برد که در مطالعات گذشته برای چاپ بافت های پیچیده مانند استخوان ها، عضلات و حتی گوش ها مورد استفاده قرار گرفته بود.
این دفعه پژوهشگران با بهره گیری از چندین جوهر زیستی(bioink) برای چاپ کل بافت فیبروکارتیلاژ به صورت لایه لایه استفاده کردند. نخستین ترکیب مورد استفاده آنها سلول های خود بدن را به تجمع باردیگر ترغیب می کند و دومین ترکیب به استواری و انعطاف پذیری ساختار کمک می نماید.
این تیم در تست های آزمایشگاهی با بهره گیری از سلول های خوک دریافت که سلول ها قادر به تکثیر و زنده ماندن هستند، در صورتیکه ساختار نیز از نظر بیومکانیکی سالم می باشد.
آزمایشات پیگیری شامل کاشت ساختارهای چاپ شده در موش ها بود و مشاهدات طی ۱۰ هفته بعد از جراحی نشان داد که موش ها همانطور که انتظار می رود آغاز به بازسازی غضروف خود کرده اند.
این تیم گفت: مطالعات بیشتری جهت بررسی انواع واکنش های بدن به این ایمپلنت صورت خواهد گرفت و اینکه آیا عملکرد مفصل را باز می گرداند و البته اینکه آیا در انسان قابل استفاده می باشد یا نه.
این تحقیق در مجله Chemistry of Materials انتشار یافته است.




منبع:

1399/08/23
13:16:32
5.0 / 5
1169
تگهای خبر: پژوهش , فناوری , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین