بررسی تاثیر درمان سرطان بدون نیاز به روش های تهاجمی

بررسی تاثیر درمان سرطان بدون نیاز به روش های تهاجمی فیكس سرور: پژوهشگران ˮدانشگاه كمبریجˮ در بررسی جدید خود، روشی برای ارزیابی تاثیر درمان سرطان عرضه كرده اند كه بدون نیاز به روش های تهاجمی صورت می گیرد.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، بررسی جدید پژوهشگران "دانشگاه کمبریج"(University of Cambridge) نشان میدهد که شاید روش های تصویربرداری به زودی بتوانند جایگزین بافت برداری های تهاجمی شوند و به تعیین موثر بودن درمان سرطان کمک کنند.
پژوهشگران در این بررسی نشان داده اند که می توان از تکنیکی موسوم به "hyperpolarisation" جهت بررسی نحوه تاثیر دارو بر کاهش رشد تومور بهره برد.
تکثیر سلول در بافت سالم، یک روند کنترل شده است. هنگامی که این روند با مشکل روبرو شود، تکثیر سلول از کنترل خارج می شود و به گسترش تومور می انجامد.
همه سلول های بدن به تغذیه شدن نیاز دارند. سلول ها در قسمتی از این پروسه موسوم به "متابولیسم"(metabolism)، گلوکز و قندهای دیگر را تجزیه می کنند تا به انرژی مورد نیاز خود برسند.
متابولیسم تومورها با سلول ها متفاوت می باشد و نسبت به آنها "اسید لاکتیک" بیشتری تولید می کنند. این مسیر متابولیک، تحت تاثیر حضور پروتئینی موسوم به "FOXM1" است که تولید آنزیم متابولیک که "اسید پیروویک" را به اسید لاکتیک تبدیل می کند، تحت کنترل دارد. FOXM1، تولید پروتئین هایی را نیز کنترل می کند که در رشد و تکثیر سلول نقش دارند.
در خیلی از موارد مبتلاشدن به سرطان سینه، آنزیمی موسوم به "فسفواینوزیتید ۳-کیناز"(PI3K) فعال می شود. وجود این آنزیم می تواند به فراوانی FOXM1 بیانجامد و به سلول های سرطان امکان دهد تا به صورت غیرقابل کنترل رشد کنند.
داروهایی که PI3K را مهار می کنند، هم اکنون روی بیماران مبتلا به سرطان سینه آزمایش می شوند. این داروها باید بتوانند میزان FOXM1 را کاهش دهند و رشد تومور را کنترل کنند. در هر حال ممکنست که تومور بیمار نسبت به دارو، مقاومت ابتدایی داشته باشد و یا مقاومت لازم را به مرور زمان به دست بیاورد و تاثیر داروها را کم کند.
دکتر "سوزانا راس"(Susana Ros)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: داروهای ما به لطف پیشرفت در حوزه سرطان، کارآیی بیشتری پیدا کرده اند اما همه داروها بر همه بیماران موثر نیستند برای اینکه بعضی از تومورها در مقابل بعضی از داروها مقاومت می کنند. آنچه ما نیاز داریم، زیست نشانگرهایی است که بتوانند کارآیی و یا عدم تاثیر دارو را اطلاع دهند.
پژوهشگران در این پروژه، سلول های به دست آمده از بیماران مبتلا به سرطان سینه را که در بدن موش ها رشد کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که تومورها نسبت به مهارکننده PI3K مقاوم هستند و سلول های سرطانی، تولید FOXM1 را ادامه می دهند. بدین ترتیب، FOXM1 می تواند یک زیست نشانگر جهت بررسی مقاومت دارویی در بیماران مبتلا به سرطان سینه باشد.
بررسی ادامه تولید FOXM1 توسط سلول های سرطانی و عملکرد PI3K معمولا طی بافت برداری تهاجمی مورد بررسی قرار می گیرد اما پژوهشگران دریافتند که با کمک hyperpolarisation می توانند این کار را بدون تهاجم و در زمان واقعی انجام دهند. این روش، مولکول ها را در یک میدان مغناطیسی قوی به صورت موثر بررسی می کند.
راس اضافه کرد: ما موفق شدیم با بهره گیری از تکنیک hyperpolarisation در بررسی نمونه های سرطان سینه، وجود FOXM1 را تشخیص دهیم.
پروفسور "کوین بریندل"(Kevin Brindle)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: شاید این روش در آینده بتواند به ما در ارزیابی واکنش بیمار مبتلا به سرطان سینه نسبت به درمان به صورت غیرتهاجمی کمک نماید.
این پژوهش، در مجله "Cancer Cell" به چاپ رسید.



1399/07/17
13:13:23
5.0 / 5
1365
تگهای خبر: پژوهش , دانش , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین