با همكاری پژوهشگر ایرانی و در دانشگاه تورنتو انجام شد

توسعه آزمایش خونی جدید برای تشخیص تومور مغزی

توسعه آزمایش خونی جدید برای تشخیص تومور مغزی به گزارش فیكس سرور پژوهشگران ˮدانشگاه تورنتوˮ كانادا در مطالعه اخیرشان با همكاری ˮگلاره زادهˮ (Gelareh Zadeh) پژوهشگر ایرانی موفق به توسعه آزمایش خون غیر تهاجمی شده اند كه می تواند تومور مغزی را تشخیص دهد.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، آزمایش خون جدید نویدبخش یک روش غیر تهاجمی برای پزشکان برای تشخیص و طبقه بندی تومورهای مغزی است. این آزمایش پیش از رسیدن به مرحله بالینی، احتیاج به تأیید بیشتر دارد اما این روشی جدید راهی برای تشخیص سرطان مغز بدون احتیاج به بیوپسی بافت جراحی به حساب می آید.
بافت برداری یا بیوپسی (Biopsie)، که به آن تکه برداری و نمونه برداری هم می گویند، یک آزمایش پزشکی است که معمولاً توسط یک جراح یا متخصص رادیولوژی انجام می شود و شامل برداشتن نمونه ای از سلول ها یا بافت ها جهت بررسی وجود یک بیماری یا تعیین وسعت آن است. بافت برداشته شده معمولاً توسط متخصص صدمه شناسی زیر میکروسکوپ بررسی می شود، اما می تواند به شکل شیمیایی هم آنالیز شود. وقتی کل یک توده یا ناحیهٔ مشکوک برداشته می شود، این عمل بافت برداری برداشتی نامیده می شود.
در خلال چند سال قبل دانشمندان در سرتاسر جهان برپایه تشخیص حجم دقیقه ای از "دی. ان. ای تومور در حال گردش" (ctDNA) در نمونه های خون، در حال کوشش برای توسعه راهی برای تخشیص زودتر سرطان هستند. چالش بزرگ در توسعه این آزمایشات طراحی یک رویکرد حساس برای اندازه گیری گردش دی. ان. ای تومور است.
تحقیقات قبلی نشان داده است که این روش می تواند کوچکترین اثر از دی. ان. ای تومور در حال گردش در نمونه های خون را تشخیص دهد اما مشخص نیست که آیا تومورهای مغزی را می توان با آزمایش برداشت یا خیر. تصور بر این بود که سد خونی مغزی امکان دارد هرگونه حرکت دی. ان. ای تومور در حال گردش از ناحیه جمجمه را مسدود کند ازاین رو اگر این نوع آزمایش برای بعضی از سرطان ها مفید باشد، نمی تواند تومورهای مغزی را به دام اندازد. اما تحقیقات جدید محققان کانادایی به سرپرستی دانشمندان "دانشگاه تورنتو" موفق به توسعه آزمایشی شده اند که حساسیت بالایی دارد این روش بیوپسی مایع میتواند با موفقیت وجود سرطان مغز در نمونه های پلاسما خون را نشان دهد.
گلاره زاده یکی از نویسندگان این مطالعه اظهار داشت: از آنجائیکه این آزمایش در برداشتن مقادیر کمی از سیگنال های بسیار خاص مشتق از تومور در خون بسیار حساس است، حالا یک روش جدید و غیر تهاجمی برای تشخیص و تمایز بین تومورهای مغزی است و چیزی که مدتهاست تصور می شد غیر ممکن است.
"دنیل دی کاروالو" (Daniel De Carvalho) یکی از محققان این مطالعه هم اظهار داشت: امکان نقشه برداری تغییرات وراژنتیکی کل ژنوم به همراه رویکردهای محاسباتی قدرتمند، به ما در توسعه این آزمایش کمک کرده است. خصوصیات مولکولی تومورها با ایجاد تغییرات وراژنتیکی علاوه بر جهش های ژنتیکی، درک جامع تری از خصوصیت های تغییر یافته تومور به ما می دهد و امکان انجام آزمایش های خاص و حساس تر را هم برای ما فراهم می آورد.
مطالعه دیگری که اخیراً انتشار یافته است، اثربخشی آزمایش دی. ان. ای تومور در حال گردش خاص را در تشخیص سرطان کلیه در مراحل اولیه با استفاده از نمونه خون یا ادرار نشان داده است. هنوز مشخص نیست چه مدت طول خواهد کشید تا این آزمایش در دسترس پزشکان باشد، اما محققان اعلام نموده اند آزمایشات بیشتری برای تایید آن نیاز است.
یافته های این مطالعه جدید در مجله" Nature Medicine "منتشر شد.




منبع:

1399/04/03
16:24:04
5.0 / 5
2726
تگهای خبر: پژوهش , دانش , دانشگاه , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین