درك بهتر ترمیم غضروف ها با نگاه به ساختار چارگوش ماهی های كوچك

درك بهتر ترمیم غضروف ها با نگاه به ساختار چارگوش ماهی های كوچك به گزارش فیكس سرور پژوهشگران ˮآزمایشگاه زیست شناسی دریاییˮ (Marine Biological Laboratory) در آمریكا در مطالعه اخیرشان اظهار كرده اند با مطالعه ساختار چارگوش ماهی های كوچك و با الهام از ساختار آنها می توان در آینده راهی نوین برای غضروف درمانی (cartilage therapy) در انسان ها ایجاد كرد.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، حدودا یک چهارم آمریکایی ها از التهاب مفصل یا آرتریت (Arthritis) رنج می برند و این مورد بیشتر به علت صدمه دیدن غضروفی که از مفاصل محافظت می کند، رخ می دهد. همانطور که سنمان بالا می رود و یا زخمی می شویم، راهی برای رشد غضروف جدید نداریم. برخلاف انسان و سایر پستانداران، اسکلت کوسه ها، چارگوش ماهی ها و پرتوماهی کاملاً از غضروف ساخته شده اند و بدن آنها در بزرگسالی هم همچنان به رشد غضروف ادامه می دهد.
تحقیقات این مطالعه که به تازگی در مجله" eLife" انتشار یافته است، نشان داده است که چارگوش ماهی های بالغ نه تنها رشد غضروف در بزرگسالی در بدن آنها متوقف نمی گردد، بلکه بدن آنها می تواند به صورت خود به خود غضروف های صدمه دیده را ترمیم کند. این نخستین نمونه شناخته شده از ترمیم غضروف در جاندار بالغ در یک ارگانیسم تحقیقاتی است. ارگانیسم تحقیقاتی موجودی است که دانشمندان طی مطالعه از آن استفاده می نمایند. محققان هم چنین دریافتند که هیچ جای بافت اسکاری در غضروف تازه ترمیم شده چارگوش ماهی بعد از ترمیم در آن ناحیه تشکیل نمی گردد. جوشگاه به محل جوش خوردن زخم ها که در اثر تصادفات، اعمال جراحی و بیماری ها ایجاد می شوند، گفته می شود. در بین عامه واژه ترکیبی جای زخم بیشتر رایج است و در علم پزشکی واژه انگلیسی اِسکار (Scar) بکار گرفته می شود.
"اندرو گیلیس" (Andrew Gillis)، نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: چارگوش ماهی ها و انسان ها از ژن های یکسان زیادی برای ساخت غضروف استفاده می کنند؛ ازاین رو اگر چارگوش ماهی ها قادر به ساخت غضروف هستند ما هم باید قادر به انجام این کار باشیم.
محققان مجموعه ای از آزمایشات را بر روی چارگوش ماهی های کوچک (Leucoraja erinacea) انجام دادند و دریافتند که چارگوش ماهی های بالغ برای ایجاد غضروف جدید از نوع تخصصی نیایاخته یا سلول پروژنیتور (Progenitor cell‎) برخوردار می باشند که به آنها در انجام این کار کمک می نماید. محققان توانستند این سلول ها را شناسایی کنند و دریابند که چگونه غضروف جدید در بدن چارگوش ماهی های بالغ ایجاد می شود.
علت اهمیت این مورد این است که درمان های کمی برای بازسازی غضروف در انسان ها وجود دارد و درمان هایی که وجود دارند هم محدودیت های شدیدی دارند. همانطور که انسان ها رشد می کنند، حدودا تمام غضروف آنها به استخوان تبدیل می شود.
"گیلیس" در انتها اظهار داشت: ما حالا در حال بررسی ژنتیک چارگوش ماهی ها هستیم تا نحوه ساختن غضروف در آنها را دریابیم.
این تحقیق هنوز در مراحل اولیه است، اما محققان امیدوارند که با درک اینکه کدام ژن ها در چارگوش ماهی های بالغ در طول ترمیم غضروف فعال می باشند، بتوانند درک بهتری از این مورد را که چگونه عملکرد رشد غضروف در آنها با انسان ها متفاوت می باشد، به دست آورند.



1399/02/24
16:09:19
5.0 / 5
2689
تگهای خبر: پژوهش , دانش , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین