شناسایی نانوذراتی كه قابلیت كشتن باكتری های مضر را دارند

شناسایی نانوذراتی كه قابلیت كشتن باكتری های مضر را دارند به گزارش فیكس سرور محققان ˮدانشگاه بریستولˮ (University of Bristol) انگلیس در مطالعه اخیرشان از طیف وسیعی از ابزارهای تصویربرداری پیشرفته، دستگاه های سنجشی و سیستم آنالیز پروتئومیك استفاده كردند تا روش های جدیدی كه در آنها نانوذرات می توانند به باكتری های مضر صدمه برساند را شناسایی كنند.


به گزارش فیكس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از تك اكسپلوریست، بال های بعضی از حشرات مانند زنجره واران و آسیابك دارای ساختارهای نانوذرات هستند كه هنگام تماس با باكتری ها آنها را از بین می برند. با این وجود، تا به امروز، مكانیسم های دقیقی كه سبب مرگ این باكتری ها می شدند، ناشناخته بود.
بعنوان مثال، بعضی از حشرات مانند آسیابك ها، ساختار نانوذراتی را بر روی بال های خود دارند كه باكتری هایی كه سمت آنها می آید را بلافاصله از بین می برد. این امر سبب می شود تا محققان بتوانند با الهام از ساختار بال های اینگونه حشرات، سطوح ایمپلنت ضد باكتریایی ایجاد كنند.
آسیابك ها حشراتی هستند با ظاهری تقریباً مشابه با سنجاقك. این حشرات هم شكارچی هستند و معمولاً در نزدیكی و روی آب استخرها، جویبارها، با پروازهای بلند و سریع خود قابل تشخیص هستند.
طی این مطالعه محققان انگلیسی از طیف وسیعی از ابزارهای تصویربرداری پیشرفته، دستگاه های سنجشی و سیستم آنالیز پروتئومیك استفاده كردند تا روش های جدیدی كه در آنها نانوذرات می توانند به باكتری ها صدمه برساند را شناسایی كنند.
به قول دانشمندان، مطالعه آنها به طراحی سطوح پیشرفته ضد میكروبی كه كاربردهای بالقوه ای در ایمپلنت های پزشكی و توسعه دستگاه هایی كه به آنتی بیوتیك ها وابسته نیستند، كمك می نماید.
دانشمندان قبلاً معتقد بودند كه نانوذرات با سوراخ كردن سلول های باكتریایی، باكتری ها را كشته و در نتیجه آنها از بین می روند. اما این مطالعه این فرضیه را رد كرد و نشان داد اثرات ضد باكتریایی نانوذرات، چند منظوره، نانوتوپوگرافی و وابسته به گونه است.
"بو سو" (Bo Su)، استاد مواد زیست پزشكی دانشگاه بریستول و نویسنده این تحقیق، اظهار داشت: ما حالا درك وسیعی از فعل و انفعالات نانوذرات و باكتری ها به دست آورده ایم و دریافته ایم كه كدام نانوذرات به باكتری ها صدمه می رسانند. مرحله بعدی استفاده از این دانش در طراحی و ساخت سطوح نانوذرات با خاصیت ضد میكروبی پیشرفته است. علاوه بر این، ما پاسخ سلول های بنیادی انسان به این نانوذرات را بررسی خواهیم كرد و ایمپلنت های سلولی را ایجاد خواهیم كرد كه نه تنها از عفونت باكتریایی جلوگیری می كنند، بلكه عمل ادغام بافت را هم تسهیل می كنند.




منبع:

1399/01/19
23:42:04
5.0 / 5
3045
تگهای خبر: دانش , دانشگاه , دستگاه , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین