آیا عقب ماندگی پاكستان از هند با فرستادن فضانورد جبران می شود؟

آیا عقب ماندگی پاكستان از هند با فرستادن فضانورد جبران می شود؟ به گزارش فیكس سرور به دنبال پخش خبر تصمیم هند برای فرستادن فضانورد در دسامبر 2021، پاكستان اعلام نمود كه نخستین فضانورد خویش را تا سال 2022 به فضا می فرستد. رقابت پاكستان با هند در زمینه های مختلف از اولین سال های جدا شدن این كشور از هند شروع شد اما از آنجائیكه پاكستان اصولا توانایی رقابت با هند را ندارد، طی سال های گذشته تلاش هایش برای انجام این كار ثمری نداشته است.


به گزارش فیكس سرور به نقل از ایسنا؛ هند گرچه سال ها زیر سلطه نظام استعماری انگلیس بود اما حركتش برای استقلال، با خردمندی و تیزهوشی مهاتما گاندی، ریشه در خودكفایی و حركت به سمت استقلال همه جانبه داشته به همین دلیل، در بعدهای مختلف همچون فناوری، حركت های اصولی و بر پایه توانمندسازی صنایع داخلی و تكیه بر آنها بوده است. حتی در مواردی كه نیازمند بود از كمك خارجی استفاده نماید، مسیری را انتخاب می كرد كه هرچه سریع تر از اتكا به بیگانه بی نیاز شود.
در زمینه فعالیت های فضایی، این كشور از همان سال های آغاز ظهور فناوری فضایی، با راه اندازی سازمان فضایی(Indian Space Research Organisation- ISRO) و قرار دادن افرادی با دانش و انگیزه چه در راس و چه بدنه آن توانست به سرعت گام های بزرگی بر دارد. كایلاساوادیوو سیوان رئیس فعلی سازمان فضایی هند، از دهه ۸۰ قرن قبلی میلادی همكاری اش را با سازمان تحقیقات فضایی هند در طراحی و توسعه موشك شروع كرد و طی حدودا ۳۰ سال گذشته، به سبب توانایی های علمی و فنی، آرام آرام به بالا صعود كرد.
ایسرو گرچه آهسته گام برداشت اما توانست خودرا بعنوان یكی از قدرتمندترین سازمان های فضایی دنیا به ثبت برساند و با ساخت انواع پرتابگرها، ماهواره ها، كاوشگران دورپرواز جایگاه مستحكمی برای خود در بین كشورهای صاحب صنایع فضایی ایجاد كند و اینك می رود كه با ساخت سفینه سرنشین دار، پرتابگری نیرومند كه توان حمل این سفینه به فضا را دارد و دیگر زیرساخت ها، به كشوری تبدیل گردد كه پس از روسیه، آمریكا و چین، به طور مستقل و با اتكاء به كارشناسان و فناوری بومی خود، در زمینه پروازهای سرنشین دار فضایی، به فعالیت بپردازد.
اما پاكستان از همان دوره ای كه هند راه اندازی سازمان خودرا اعلام كرد، به شكلی غیرواقعی خواست در این حوزه، خودی نشان دهد. كمیسیون تحقیقات فضایی و جو فوقانی(The Space and Upper Atmosphere Research Commission - SUPARCO) -سوپاركو- در ۱۶ سپتامبر ۱۹۶۱ به دستور رئیس جمهور پاكستان تأسیس شد. سوپاركو از زمان تأسیس در سال ۱۹۶۱، بعنوان یك سازمان با توانایی علمی كم اما جاه طلب كه اهتمام داشت از فناوری فضایی در راه امنیتی استفاده نماید شناخته شد.
البته در همین راه هم موفقیت چندانی نداشت و بارها در این جاه طلبی ها ناكام ماند. حتی از همان سال های نخست با وجود افرادی مانند عبدالسلام و حمایت های فنی آمریكا نتوانست قدم مهمی بردارد. بعدا به چین متوصل گردید چون چین در یك جریان تاریخی طولانی، رابطه خوبی با هند نداشت و پاكستان نیز از چنین پیشینه ای برخوردار می باشد.
نخستین ماهواره این كشور، بدر- ۱، با تلاش مشترك سوپاركو و سازمان فضایی چین ساخته و در سال ۱۹۹۰ توسط سازمان فضایی چین پرتاب شد. برنامه فضایی پاكستان به سبب مشكلاتی مانند سیاسی شدن، كاغذبازی های بسیار و دلایلی دیگر از این دست، مرتب عقب افتاد و خیلی از برنامه ها به همین دلیلهای توسط مقامات بالا لغو شدند.
اینك مقامات پاكستانی می خواهند با یك برنامه نمایشی، عقب افتادن از هند رقیب سنتی خودرا به زعم خود جبران كنند. فواد چودری وزیر علوم و فناوری این كشور اخیرا اعلام نمود: نخستین فضانورد پاكستانی تا سه سال آینده به فضا فرستاده خواهد شد و بدین منظور، پروسه انتخاب فرد مورد نظر در سال ۲۰۲۰ شروع می شود. وی اعزام فضانورد به فضا را "بزرگترین رویداد تاریخ فضایی پاكستان" خواند در صورتیكه این پرواز، چنانچه عملی شود، در حقیقت اعزام یك توریست فضایی، البته این دفعه نه توسط سایوز روسی بلكه شنژوی چینی است!
چودری برای مهم جلوه دادن این برنامه جریان انتخاب فضانورد پاكستان را با آب و لعاب ویژه ای تشریح نمود و گفت، نیروی هوایی پاكستان نقش مهمی را در روند انتخاب فضانورد ایفا خواهدنمود و متولی انجام آن خواهد بود.
وی مراحل انتخاب پنجاه نفر در گام اول، بیست و پنج نفر از این افراد در مرحله بعد، ۱۰ نفر در مرحله سوم اعلام نمود و گفت نفرات پایانی مورد تعلیم و آموزش قرار خواهند گرفت و در نهایت یك نفر بعنوان گزینه نهایی برای اعزام به فضا انتخاب خواهد شد.
چودری همین طور در مورد كمك چین در انجام "بزرگترین رویداد تاریخ فضایی پاكستان" گفت: با عنایت به اینكه پاكستان دارای تاسیسات برای این كار نیست چین در این زمینه با ما همكاری خواهد كرد!



1398/05/21
15:49:54
5.0 / 5
4104
تگهای خبر: آموزش , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین